DTS Ede heerst in Ridderkerk
DTS Ede heerst in Ridderkerk DTS Ede

DTS Ede Vrouwen overtuigend naar winst

19 september 2020 om 21:27 Sport Deel je nieuws

Op het prachtig gerenoveerde sportpark van RVVH in Ridderkerk speelden de dames haar eerste competitiewedstrijd. Dat de eindstand slechts1-3 werd was gezien het wedstrijdbeeld, waar DTS de gehele wedstrijd domineerde, te weinig. Schoten en een vrije trap van Carolien Filippo konden nog geen score openen. Ook in de 17de minuut zat het DTS niet mee, Daphne van Kruistum raakte de binnenkant van de paal en de terugspringende bal werd ingeschoten door Joëlle de Bondt. Echter stond zij buitenspel.

Maar dik verdiend kwam DTS in de 22e minuut op voorsprong via een goed genomen vrije trap van Ilse van der Zanden 0-1. En nog geen 3 minuten later werd het zelfs 0-2 nadat Bonita Theunissen een mooie voorzet koelbloedig afrondde.

DTS bleef de wedstrijd volledig onder controle houden maar kon de score niet verhogen doordat de eindpass steeds net niet goed was.

Na rust werden alle goede bedoelingen van RVVH binnen 1 minuut de grond ingeboord. Over links werd Bonita Theunissen de diepte in gestuurd en haar voorzet werd bij de 2de paal door Sofie Houba afgerond 0-3.

DTS bleef domineren en de bal rondspelen zonder echt dreigend te worden. RVVH kwam eigenlijk niet in het stuk voor door het klassenverschil. Het eerste wapenfeit van de thuisclub was in de 69e minuut via een vrije trap die geen probleem gaf voor keepster Renate Verhoeven. DTS bleef ook nu de wedstrijd controleren zonder zichzelf te belonen met meer doelpunten. Het was zelfs RVVH die bij haar 2de doelpoging tegen scoorde. Uit een vrije trap werd er bij de 2de paal geheel vrijstaand binnengekopt 1-3. Dat keepster Renate Verhoeven in de slotminuut nog handelend moest optreden en nog een tegentreffer voorkwam zou de stand anders een ander aanzien gegeven hebben dan het krachtsverschil daadwerkelijk was.

DTS Ede; Renate Verhoeven, Nikki van Wijk, Gera op den Kelder, Ilse van der Zanden, Esmay Bruil (75' Marlon van Pommeren), Joëlle de Bondt, Yvette Derks (64' Morena Blankestijn), Sofie Houba, Bonita Theunissen, Daphne van Kruistum en Carolien Filippo (65' Anoek Blankespoor).