import

Van Gent Finaleweken: Edese hockeyvrouwen verder in Silver Cup

17 maart 2018 om 10:05 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE De Edese hockeyvrouwen wonnen vrijdagavond met 0-2 bij het Apeldoornse Aras.

Ede plaatste zich daarmee in de volgende bekerronde (Silver Cup), waarbij op tweede Paasdag (2 april) GCHC uit Groningen op eigen veld de tegenstander is.

Een ploeg waar Ede morgen (zondag) voor de competitie op bezoek gaat.

Ede, zonder de niet fitte aanvoerder Dymphe Laan begon prima aan de wedstrijd.

,,Ede moest wennen aan het veld en de koude. Het baltempo van Ares lag erg laag en dit namen wij dan ook over", had Laan aan de zijkant genoteerd.

Ede scoorde vrij vroeg in de eerste helft de 0-1. ,,Een strafcorner die uit het vuur werd gesleept door Meike Verhoef. Deze corner werd hard ingeslagen door Anneke van Dam", glunderde Laan.

Ook de 0-2 werd nog voor rust bereikt. Na een prachtige actie van Nikki van Pouderoijen wist de goed in vorm zijn en veel scorende Sarah Driessen de bal binnen te tikken.

,,Met een 'comfortabele' 0-2 voorsprong werd gewisseld. Comfortabel omdat Ares ongevaarlijk was en keepster Alieck Keilman niet in actie moest komen.

In de tweede helft gebeurde er vrijwel niets. De thuisclub kon niet beter en Ede geloofde het wel.

Verdedigster Laura Hilgersom wist een paar keer gevaarlijk door te dringen in de cirkel van Ares, maar zonder resultaat.

,,Pas in de laatste minuut enige gevaar voor het Edese doel. De thuisclub kreeg een strafcorner maar liet die onbenut", besloot Laan.