import

Van Gent Finaleweken: Advendo'57 snel klaar met Redichem

17 maart 2018 om 18:08 Sport/sport Finaleweken 2018

EDERVEEN ,,Ik keek op mijn horloge. We hadden anderhalve minuut gespeeld en stonden al met 2-0 voor. Ja, dan kun je zeggen dat je al heel snel het verschil hebt gemaakt'', keek Jan Fluit terug op de wedstrijd tegen Redichem, die uiteindelijk met 5-0 werd gewonnen.

Marien van Roekel maakte de twee doelpunten voor Advendo. ,,Bij de eerste gaf Jaap van Doorn netjes voor vanaf de achterlijn. Bij de tweede kon 'Pien' zomaar vanaf eigen helft doorlopen'', had de trainer gezien.

,,Na een minuut of tien moest doelman Django Donker in actie komen. Voor de rest waren de beste kansen voor ons. Onder meer voor Jaap van Doorn en Martijn van den Dikkenberg. Net voor de rust was het Jaap van Doorn die Rik Kelderman in stelling bracht: 3-0.''

,,Al snel in de tweede helft was het net andersom. Scoorde Jaap van Doorn. Hij maakte ook de vijfde. Al met al een goede overwinning. We waren echt heer en meester'', constateerde een tevreden trainer.

Die gaat nu met Advendo over Redichem heen naar plaats vier. Komende zaterdag in Veenendaal is het tot dusverre tegenvallende SVP de opponent. ,,We zijn de laatste tijd lekker bezig. Dat gaan we proberen vast te houden'', besluit Fluit.