Afbeelding
Foto: Henny Jansen/BDU

Arend van den Heuvel verzaakt zelden

Sport

Kaartclub Ons Genoegen heeft 34 leden. ,,Dat mogen er best meer worden”, maakt hij reclame.,,Tien tafels is ideaal. Het ledenaantal loopt terug. Dat is logisch gezien de leeftijden. De jongste is 58 jaar. Zelf ben ik met mijn 92 jaar één van de oudsten.”

‘Wordt het voetbal, of tóch kaarten?’ BENNEKOM - Het is altijd reuze gezellig tijdens het kaarten bij de Bennekomse kaartclub Ons Genoegen. ,,De club doet zijn naam eer aan. Ik ga al tweeëndertig jaar met plezier klaverjassen”, zegt de sinds dinsdag 92-jarige Arend van den Heuvel.

door Eip Janssen

Van den Heuvel benadrukt dat leden slechts om gezondheidsredenen afhaken. Stoppen omdat het niet meer leuk is, komt zelden voor. Arend van den Heuvel is dinsdagmiddag altijd te vinden in De Commanderij.

,,Ik ga met de auto. Te gevaarlijk? Dacht het niet. Maar als ik een gevaar op de weg zou worden lever ik mijn rijbewijs in.”

Wekelijks kijkt hij uit naar de kaartmiddag. ,,Dat is het leuke van onze club. De leden slaan vrijwel nooit over. Als iemand er niet is, heeft men daar een gegronde reden voor. Het is niet alleen kaarten. Maar ook de ‘wereldproblemen’ doornemen. Onderwerpen genoeg. Heel leuk, want zo leer iedereen goed kennen. Leden, die uit alle windstreken komen.”

Wie bij Ons Genoegen wil klaverjassen wordt met open armen ontvangen.,,Nee, we spelen niet met het mes op tafel. Als je niet expres verzaakt, spelen we het potje gewoon over. In de tijd dat ik bij de club klaverjas, is er nauwelijks iemand gestraft bij het verzaken.” Van den Heuvel houdt het spelletje graag simpel. ,,Ik speel voor mijn plezier. Natuurlijk wil je winnen. Maar nooit ten koste van alles. Wij kaarten niet om de prijzen. Wel wordt er een jaarranglijst bijgehouden. Meestal sta ik rond de tiende plaats. Dat wil ik nog wel een aantal jaren zo houden”, lacht hij. Hoe wordt de paring gedaan? ,,Je trekt een nummertje. Het leuke is dat je daardoor geen koppeltjesvorming krijgt. Zelden tref je twee keer dezelfde maat. Dat maakt het leuker.”

Jubileum

Bestuurslid Joop Hardeman is blij met de aandacht voor de klaverjasclub Ons Genoegen. ,,Arend heeft het goed verwoord. Een gezelligheidsvereniging die dit jaar haar 30-jarig jubileum viert. De opkomst is ruim 95 procent. Voor 6 euro per maand. Daarvoor hoef je het niet te laten. Elke dinsdagmiddag komen de leden van half twee tot half vier in De Commanderij in Bennekom bijeen. Het jubileum gaan we groots vieren”, aldus Hardeman.

Dat stelt Arend van den Heuvel wel voor een dilemma.,,Ik volg altijd de plaatselijke voetbalclub. Die spelen dan de topper bij SDV Barneveld. Daar mag ik niet ontbreken. Maar wie weet wordt het wel afgelast”, hoopt hij. Zaterdag13 november 2010 houdt de jubilerende vereniging een klaverjastoernooi in De Commanderij, Commandeursweg, Bennekom. Er zijn prachtige prijzen te winnen. De klaverjassers wordt een stamppotbuffet aangeboden. De start is om 10.00 uur en prijsuitreiking om 17.00 uur. De kosten zijn 7.50 euro per persoon, inclusief buffet. Opgeven voor 9 november:J.Hardeman, Dovenetel 11, Bennekom, 0318- 413641 of onsgenoegen.bennekom05@gmail.com

Foto:

Klaverjassen en de plaatselijke voetbalclub: voor Arend van den Heuvel de beste troeven.

advertentie