Polar Bears onvermurwbare underdog

15 december 2010 om 00:00 Sport

Rianne van Vuren

BRC Schuurman zware kluif in bekerfinale EDE - In het zwembad met de beker in de ene hand en een fles champagne in de andere, zo wil waterpolocoach John Scherrenburg zaterdag eindigen na de waterpolofinale tegen Schuurman BRC. ,,We hebben goede kansen,” verwacht de waterpolomeester.

Toevalligerwijs traden de Edese waterpolomannen zaterdag ook al in een competitiewedstrijd aan tegen BRC. Deze ‘generale repetitie’ verliep niet slecht voor Polar Bears, maar eindigde toch in het voordeel van de Borculo Ruurlo Combinatie: 14-9. Toch heeft de noodklok nog niet geslagen voor Polar Bears. ,,Het zijn twee totaal verschillende wedstrijden,” vertelt de hoofdcoach. Dat de tegenpartij zo de favorietenrol voor de beker onderstreept, kan Scherrenburg ook weinig deren.

,,Ze spreken zelf uit dat ze favoriet zijn en dat ze dubbel willen halen, de beker en het nationaal kampioenschap. Prima. Dan zijn we maar de underdog,” klinkt het strijdvaardig. ,,We hebben goede kansen.” In de competitie staat Polar Bears vierde en BRC met een ongeslagen status op een gedeelde eerste plek.

De 46-jarige Scherrenburg is oud-waterpoloër. Hij kwam in de jaren negentig van de vorige eeuw voor Polar Bears en het Nederlands team uit. Hij weet ook hoe het is om als speler zo’n bekerfinale mee te maken en waarom het dan zo’n andere wedstrijd is. ,,De sfeer is heel anders en bovendien wordt het in Amsterdam in een neutraal bad gespeeld, dus er is geen sprake van thuisvoordeel.” Scherrenburg heeft de KNZB-beker al eens in handen gehad als coach van de Polar Bears vrouwen.

Teambuilding

In de voorbereiding gaan de Edese ‘waterpoloberen’ niet harder, maar juist iets minder hard trainen. ,,Donderdag gaan we in plaats van trainen gezellig met het team eten, Vrijdag hebben we een normale training en zaterdag verzamelen we iets eerder dan gewoonlijk. We zitten midden in het seizoen dus voor de conditie hoeven we niet extra te trainen en het etentje is gewoon een stukje teambuilding.”

Niet kansloos

Scherrenburg is niet bang BRC in de competitiewedstrijd te veel in de kaarten gekeken te laten hebben. ,,Daar doe ik niet zo spannend over. We kennen elkaar toch al goed want we hebben in de voorbereiding ook al een aantal keer tegen elkaar gespeeld.” De Edese coach weet dus ook wat de opponent zo sterk maakt: ,,Ze hebben goede spelers gekocht en hebben daardoor echt een team dat staat. Maar ze zijn niet onoverwinnelijk. Tegen Het Ravijn hebben ze ook maar nipt gewonnen. We zijn dus zeker niet kansloos.”

Hoe belangrijk is de beker nu eigenlijk voor de waterpolomeester? ,,Elke prijs is belangrijk. Het landskampioenschap is natuurlijk belangrijker, maar iedere prijs is leuk om te winnen.” Een slechte generale repetitie is vaak het recept voor een goede voorstelling. Vraag is of dat voor het waterpolo van de groenwitten net zo geldt. Zaterdag zal deze vraag in een sfeervolle ambiance in het Amsterdamse Sloterparkbad beantwoord worden.

Foto 2:

John Scherrenburg: ,,Prima. Dan zijn we maar underdog.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie