Van Gent Finaleweken: Sterke wedstrijd Fortissimo

24 maart 2018 om 18:44 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE Fortissimo boekte bij het sterk ingeschaalde DVV (Duiven) een knappe 4-5 zege.

,,Hier winnen niet veel ploegen. DVV beschikt over een zeer geroutineerde ploeg. Maar mijn spelers beseften dat slechts winst kon zorgen voor een spannend competitie slot. Het was echt twee voor twaalf", stak Fortissimo trainer Paul Bremer van wal.

De trainer, realistisch als altijd, was uiteraard in zijn nopjes met de zege. ,,Ik ben wel jaren ouder en misschien grijzer geworden. Telkens na een voorsprong kwamen zij snel terug. Gelukkig floot de scheidsrechter na de 4-5 gelijk af. Ik vond het niet erg", lachte de trainer.

In het doelpuntenfestijn moest Fortissimo heel erg beducht zijn op spits Dennis Aerts die drie keer scoorde. ,,Hij is samen met Anass el Hassnaoui (Fortissimo) topscorer in deze klasse. Een lepe goede speler", had Bremer genoteerd.

De boeiende wedstrijd kende via Dani Tanalepy en twee keer Jordi Vink een 2-3 tussenstand. ,,Telkens zaten er ongeveer vijf minuten tussen onze doelpunten en de gelijkmaker."

In de tweede helft ging het scoren door. Jip van de Peppel en Chris Sangi (2x) zorgden voor een 3-5 tussenstand.

,,Chris Sangi ontving de bal van Jordi Vink. Die won zijn duel ter hoogte van de middellijn. Hij liep door en vanaf de achterlijn volgde een lage voorzet. Sangi was sneller dan zijn belager en tikte bij de eerste paal binnen (3-4). Daar kan ik echt van genieten", besloot de Fortissimo trainer.

Fortissimo deed op de ranglijst aardige zaken.

De ploeg die in het Paasweekeinde vrijaf heeft, bezet nu de derde plaats. Koploper OVC '85 is ver uit het vizier. Maar Zeewolde koploper tweede periode, dat bij Vierhouten 2-2 speelde, beschikt over slechts drie punten meer. Deze ploeg komt nog op bezoek (12 mei).