Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Woorden Jan Fluit brengen Advendo bij de les

24 maart 2018 om 19:30 Sport/sport Finaleweken 2018

EDERVEEN ,,In de rust ben ik wel even uit mijn dak gegaan. Ik vond dat wij meer arbeid moesten leveren. En ook dat je op zo'n slecht veld opportunistischer moest spelen. Dat hebben de jongens goed opgepakt. Daardoor win je uiteindelijk verdiend bij SV Panter'', keek Jan Fluit terug op de 1-2 zege.

,,De eerste helft was niet best. Een inzet van 80 tot 90% is niet voldoende. Wel moesten we aan het gras wennen. We kwamen goed weg met een bal op de lat. Aan de andere kant miste Jaap van Doorn een dot van kans. Met een schot van 25 meter afstand kwam Panter op 1-0 (Ilias Abba). Alles bij elkaar denk ik een terechte ruststand'', oordeelde de Advendo trainer.

,,Daarna waren wij heer en meester. Al snel kopte Jaap van Doorn een corner van Marien van Roekel bij de tweede paal binnen. En nog voor het uur gleed Henry van den Dikkenberg bij de tweede paal een voorzet binnen: 1-2.''

,,Martijn van den Dikkenberg (2x), Jaap van Doorn (2x) en Robert Scherrenburg kregen kansen het duel in het slot te gooien. Omdat ze dat niet deden bleef het tot het einde spannend'', aldus Fluit, die zelf nog werd weggestuurd.

,,Martijn van den Dikkenberg ging alleen op de keeper af. Hij werd afgefloten. Wij kregen een vrije trap op de middenlijn. Ik vroeg aan de scheidsrechter: waarom fluit je nou. Hij zei dat het de tweede keer was, en ik achter de afrastering moest. De eerste keer was het niet ik, maar collega Gert Jan Bloemendal die de reprimande had gekregen.''

Met de winst, is de achterstand op de koplopers Veenendaal en de Treffers drie punten. VRC dat vierde staat, loopt twee wedstrijden achter, maar heeft de minste verliespunten. ,,Zaterdag krijgen we Keizerstad. Dat is niet alleen een angtgegner van Advendo, maar ook een hele goede ploeg. Zij winnen met 7-0 van Redichem. We kunnen onze borst nat maken'', besluit Jan Fluit.