Van Gent Finaleweken: Gelijkspel Lunteren bij Lelystad

31 maart 2018 om 17:03 Sport/sport Finaleweken 2018

LUNTEREN Lunteren speelde voor de tweede achteréénvolgende keer met 1-1 gelijk. Bij Lelystad was er geen winnaar.

,,Daar kan ik wel met leven'', oordeelde Bart Schreuder. De Lunteren trainer was het eens met collega Maarten Boekenoogen dat het een saaie eerste helft was geweest. ,,Lelystad was meer aan de bal, en wij meer aan het verdedigen. Maar echte kansen waren er van beide kanten niet.''

Toch viel net voor de rust de 1-0. ,,Bij een corner waren wij niet duidelijk genoeg naar elkaar. Uit de kluts viel de bal precies voor de voeten van een speler van Lelystad( Clif de Brons).''

Schreuder wisselde aanvallend met Freek van Wijk en Jorn Mocking voor Jeffrey Pater en Thom Rijnders. ,,Wij gingen iets anders spelen. Meer gericht op Jorn. Dat ging goed. De wedstrijd kantelde. Na een steekpass van Jeffrey van den Brink, maakte Eliza Abraham (op archief foto) de 1-1.''

,,Daarna hadden we via Jos van Roekel twee keer de kans op de 1-2. Beide pogingen gingen over. Vervolgens kregen wij rood voor Robert van den Broek. Hij zou het K-woord gezegd hebben. Maar zelfs het publiek zei na afloop tegen de scheidsrechter, die zelf ook twijfelde, dat het niet zo was. Wij hopen dus dat hij daar in zijn rapportage rekening mee houd.''

Omdat doelman Nicky Groeneveld nog een keer katachtig redde, bleef het bij een punt voor Lunteren.

De middenmoter, nummer zeven op de ranglijst, gaat volgende week op bezoek bij hekkensluiter ESA.