Afbeelding
Foto: Henny Jansen/BDU

Dick Gerressen dé reclameman van Fortissimo

27 maart 2013 om 00:00 Sport

,,Maar ik niet alleen. Vergeet ook Driek van de Top, mijn rechterhand niet te noemen. Daarnaast is mijn echtgenote Joke een onmisbare schakel in het geheel. Wat ik bij elkaar babbel, verwerkt zij administratief. Een computer bedienen is niet mijn ding.’’

‘Geen dokter die mij van virus af kan helpen’ EDE - Fortissimo man Dick Gerressen (71) is in Ede een bekende verschijning. Want hij is het sponsorgezicht van de club.

door Eip Janssen

Ruim 27 jaar geleden werd op het trouwe Fortissimo lid een beroep gedaan. ,,Er was een internationaal befaamd en bekend jeugdtoernooi. Twee mensen hielden zich met de sponsoring bezig, maar schreeuwden om hulp. Alex Kersten, ons erelid, benaderde mij. Jij hebt een goede babbel, kent veel mensen, en misschien gaan deuren open die nu nog gesloten zijn.”

Dick Gerressen liet zich voor een jaartje overhalen. ,,Zo begint het altijd. Maar ik ben inmiddels 27 jaar met het sponsorvirus behept. Geen dokter die mij kan helpen. Sponsoring is mij op het lijf geschreven. Niet alleen voor de toernooien, maar voor de hele club”, zegt hij bescheiden.

Gerressen is niet alleen breed geïnteresseerd en georiënteerd. Een bezige bij die van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat voor zijn club klaar staat. ,Bij mij zijn sponsoren niet alleen geldschieters. Nee, je moet ze koesteren, ongeacht het bedrag dat ze in je club steken. Waar dat uit blijkt? In geval van ziekte, of een bijzondere gebeurtenis zorg ik voor een attentie. Laatst had een sponsor een zaken jubileum. Ik heb hem namens Fortissimo een taart gestuurd. Later hoorde ik dat dit heel erg op prijs is gesteld.’’

Ook zorgt hij ervoor dat aan het einde van het kalenderjaar alle sponsoren een Supervlaai en een staatslot krijgen. ,,Ik weet wel dat ze die ook zelf kunnen kopen. Maar het gaat ons om de attentiewaarde. Een jaar vliegt voorbij, en je ziet of spreekt elkaar soms regelmatig. Daar mag je op zo’n moment best even bij stilstaan.”

Hoewel de financiële crisis de zaken wereld niet voorbij ging, is Gerressen er in geslaagd het toernooi ‘rond’ te krijgen. ,Natuurlijk dacht ik ook even, waar gaat dit naar toe. Maar uiteindelijk heb ik nog meer bij elkaar gehaald dan voorgaande edities. De extra bijlage bij Ede Stad is groter (20 pagina’s, red.) dan gedroomd. De club wordt gewaardeerd, anders deden ze het niet.’’

,,Sponsoren is gewoon samenwerken. Want ‘Samen bereik je altijd meer’ en dat is niet alleen het motto in het veld maar dat geldt ook voor sponsoring. Die zin heb ik altijd onthouden”, vervolgt hij.Zijn laatste kunstje was afgelopen zaterdag. Een geslaagde sponsoravond. ,,Er waren bijna vijftig sponsoren aanwezig. Eerst heeft Leen Looijen, voormalig trainer bij vele clubs een verhaal gehouden. Daarna was er een wijnproeverij.’’

Natuurlijk is Dick Gerressen bij het E1 toernooi op het sportpark aanwezig. ,,Schrijf maar op dat ik me er nu al op verheug om na afloop van het toernooi samen, als echte Fortissimo liefhebbers, het glas te heffen, een hapje te eten en nog een tijdje gezellig te bomen over het toernooi en andere zaken die ons van de straat houden. Kijk, dat vind ik nou super!”

Het is geen wonder dat potentiële sponsors voor zijn verhaal vallen. De spreekwaterval staat geen moment stil. ,,Gezelligheid kent geen tijd”, besluit de immer goedlachse Gerressen.

Foto:

De goedlachse Dick Gerressen: ,,Samen bereik je meer.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie