Thea.Nederveen

Van Gent Finaleweken: Hockeyvrouwen verliezen na shoot-outs

1 april 2018 om 10:04 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE Met 0-0 gelijkspelen bij GCHC. Toch het gevoel hebben dat er is verloren. Dat overkwam de Edese hockeyvrouwen archieffoto zaterdag in Groningen.

,,Dat klopt. Maar morgen (Tweede Paasdag, red) kunnen we al revanche nemen. GCHC is onze tegenstander in de bekerstrijd om de Silver Cup", opent Ede speelster Dymphe Laan.

Ede begon matig aan de uitwedstrijd bij GCHC. ,,Moesten erg wennen aan het tempo en de tactiek van Groningen. Ze speelden erg snel en wisselden veel voorin. Na tien minuten ging dat wat beter."

In de eerste helft veel middenveld spelen en een logische 0-0.

,,Na de rust zette GCHC weer druk. De thuisclub kreeg een paar strafcorners. Deze bleven onbenut", keek Laan terug.

Omdat ook Ede de strafcorners niet wist te verzilveren bleef het 0-0.

,,Na een gelijkspel volgen in de eerste klasse shoot-outs.

,,Keepster Alieck Keilman wist de eerste te stoppen. Daarna scoorden wij twee keer. Maar het was niet genoeg. GCHC scoorde daarna vier keer. Hierdoor krijgt Ede maar een punt en de thuisclub twee", sloot Laan balend af.

Ede bezet in de eerste klasse de zesde plaats met 23 punten uit zestien wedstrijden. De ploeg hoeft zich geen zorgen te maken. Klassenbehoud is zeker.

De wedstrijd Ede -GCHC in het kader van de Silver Cup begint maandagmiddag op sportpark De Bosrand om 12.45 uur.