Van Gent Finaleweken: ZVV Ede bijna eerstedivisionist

8 april 2018 om 07:17 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE ZVV Ede heeft vrijdagavond de laatste thuiswedstrijd in sporthal De Reehorst winnend afgesloten. WSV 2 uit Apeldoorn werd met een verdiende 4-2 nederlaag huiswaarts gestuurd.

Nog een driepunter wacht ZVV Ede om binnen een jaar op het tweede niveau zaalvoetbal (eerste divisie) te belanden. Tenzij er maandagavond 9 april tijdens de wedstrijd ZVV Twente - IFC Zwolle een gelijkspel uit de bus rolt.

,,Of het lastig was rustig te blijven. Voor mij niet. Ik ben als middenvelder bij SVL (Langbroek) op eerste klasse niveau wel wat gewend. Nee, bij ons is zaalvoetbal geen item. De trainer zegt dat hij mij zaterdags fit verwacht en zolang dat het geval is geen bezwaar tegen zaalvoetballen heeft. En zo'n wedstrijd als vanavond is toch wel bijzonder. Overvolle tribunes, een geweldige sfeer en een goede tegenstander. Dat wil ik echt niet missen. Hoe ik bij ZVV Ede terecht ben gekomen? Ik ken een aantal spelers vrij goed en dan is de keuze niet zo moeilijk", opende Rob van Eem.

Hij zag zijn ploeg grote delen van de wedstrijd heersen. Met vlot combinatiespel werd de Apeldoornse verdediging uiteengereten. Het enige wat af en toe ontbrak was de precisie.

Een heerlijke uithaal van Joost van Dam zette de thuisclub op 1-0. Een counter betekende de 1-1 (Dani Schaufeli, red). In de tweede helft bracht aanvoerder Mitchell Snetselaar ZVV Ede op 2-1. Onmiddellijk kwam WSV weer langszij: 2-2. En nog geen dertig seconden later zorgt Khalid Aoulich voor de bevrijdende 3-2. Hij scoorde later ook de 4-2.

STAND De stand in de topklasse is na de vrijdagavond gespeelde wedstrijden: 1. ZVV Ede 19-43, 2. ZVV Twente 19 – 41 en 3. Indoor Football Club Zwolle 19 – 41. De overige ploegen zijn uitgeschakeld.

Maandagavond ontmoeten ZVV Twente en IFC Zwolle elkaar. Bij een gelijkspel is ZVV Ede zoals in eerder beschreven al voortijdig kampioen.

ZVV Ede gaat vrijdagavond op bezoek bij Almelo Futsal Combinatie. Deze ploeg kan vrijuit spelen. Overigens promoveerde ZVV Ede bijna een jaar geleden (26 mei 2017) via de nacompetitie naar de topklasse. En ook toen werd de victorie behaald in Almelo met een 1-3 zege.

,,Ik denk in alle bescheidenheid te mogen zeggen dat de zege verdiend was. Nog een finale. Of ik hoop op een gelijkspel maandagavond en voortijdig kampioen? Ik ben sportman en wil in de zaal, na de wedstrijd tegen Almelo feest te vieren.  Daar doe je het toch een heel seizoen voor. Dit (promotie naar de eerste divisie, red.) mogen we niet meer weggeven", meende Rob van Eem

FEL Het werd zoals gezegd zeker geen wedstrijd om des keizers baard. Beide ploegen lieten de toeschouwers op de bijna volle tribunes zaalvoetbal zien zoals het bedoeld is. Hoewel de spanning voelbaar was bij beide ploegen waren er technische hoogstandjes te noteren.

,,In de beginfase was het aftasten. Er waren wel wat kansjes over en weer. Maar allemaal 'net niet'. Bijna een kwartier gespeeld viel pas de 1-0. Dat was een heerlijke uithaal van Joost (Van Dam, red)", ging de SVL-speler verder.

Joost van Dam (uitblinker met zijn verfijnde techniek) en Khalid Aoulich wervelden door de WSV-verdediging. Ook een perfecte uitgooi van doelman Robbin Koenders werd niet verzilverd.

Vier minuten voor rust komen de gasten onverwacht op 1-1. ,,Dat was even een tegenvaller. Er ging onnodig balverlies aan vooraf. Maar goed dat kan gebeuren. In de rust de zaken door gesproken. In de tweede helft weer erop en er over", meende Van Eem.

Ook een tegenvaller was het uitvallen in de slotminuut van de geblesseerde Gudo van Dronkelaar. ,,Mijn enkel weigerde. Ik was al niet helemaal okselfris. Even afwachten hoe dot hersteld", baalde de DTS Ede speler.

KNOTSGEK In de tweede helft rond het half uur twee spectaculair minuten. ,,Dat kun je wel zeggen. Dat is ook zaalvoetbal", lachte Rob van Eem.

Hij zag Khalid Aoulich de mee gestormde Mitchell Snetselaar aanspelen, die beheerst binnen tikte. Kennelijk waren de gedachten nog bij de 2-1 want vanaf de aftrap maakten de gasten gelijk: 2-2. Het doelpunt leek overigens niet onhoudbaar.

,,Misschien niet. Maar anderzijds heeft onze doelman (Robbin Koenders, red.) dit seizoen al zoveel goede reddingen verricht dat dit kan gebeuren", meende technisch manager Henry Snetselaar.

Hij zag, maar nu als reservedoelman omdat Luciano van Ommeren wegens werkzaamheden verhinderd was, snel de 3-2 gescoord worden door Khalid Aoulich.

Niet veel later zet hij ZVV Ede met een nonchalante maar loepzuivere beweging op 4-2.

Nog een week en dan krijgt de 'Cees van der Knaap topsporthal' toch nog wekelijks een vleugje topsport.