Laatste wedstrijd als trainer/coach van Paul van Noesel (midden) bij HV Reehorst. Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: HV Reehorst neemt afscheid van sporthal De Reehorst

8 april 2018 om 11:22 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE Decennialang speelde HV Reehorst in sporthal De Reehorst. Wat is er mooier om daarvan afscheid te nemen in een wedstrijd waarin de tegenstander E & O 2 uit Emmen kampioen kan worden.

,,Het was bomvol zaterdagavond. Dat er uiteindelijk met 18-22 van de kampioen wordt verloren doet niets af aan een mooie zaalhandbalavond", opende Reehorst vertegenwoordiger Leo de Wit.

Hij zag eerst het Reehorst vrouwenteam met 20-14 van Holten winnen.

Daarna ontspon zich een mooie strijd tussen twee goed spelende teams. In het eerste kwart bleven de Edenaren E & O 2  prima volgen (4-4). Schutters waren Jos Boers, Daniel Laverman en Mike van de Berg. De laatste kreeg daarna bij een uiterste poging een break out tegen te houden de rode kaart.  De Emmenaren bleven een licht overwicht houden tot de rust bij 7-11.

In de tweede helft kende Reehorst een opleving. Robbert van Oel scoorde twee keer fraai. Ook Daniel Laverman en Jos Boers lieten zich niet onbetuigd (13-13).

De spanning op de vloer sloeg over op het publiek dat met trommels en toeters de spelers aanmoedigden.

Reehorst was plotseling vijf minuten lang de kluts helemaal kwijt. Er werd gegrossierd in domme aanvallende fouten. De gasten liepen uit naar een 14-19 voorsprong.  De fraaie doelpunten van Robbert van Oel en de linkshandige David Schalk kwamen te laat om de wedstrijd spannend te laten eindigen. E & O 2 trok aan het langste einde met een 18-22 zege. Het bleef heel lang onrustig op en buiten het veld.

De reserves van E & O promoveren naar de eerste divisie.

,,Zij beschikken over de beste selectie van de tweede divisie. Voor Reehorst dat op de zesde plaats is geëindigd sluit een goed seizoen af. Er wordt gezocht naar een nieuwe trainer/coach, een nieuwe speellocatie in verband met het sluiten van Sporthal De Reehorst. Werk aan de winkel", sluit bestuurslid Leo de Wit af.