Van Gent Finaleweken: FC Jeugd remiseert

8 april 2018 om 17:02 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE FC Jeugd behaalde bij MSV'19 een 2-2 gelijkspel. Trainer André Hagen wist niet precies hoe hij dat gelijke spel moest beoordelen.

,,In de eerste helft zijn we heer en meester maar vergeten de 0-2 te maken. Ook het laatste kwartier is er maar een ploeg die speelt. En dat zijn wij. Maar de gelijkmaker valt wel in de negentigste minuut. Misschien moeten we dat maar koesteren", opende de trainer.

FC Jeugd kwam binnen het kwartier op een 0-1 voorsprong bij MSV'19.

,,Een wereldgoal van Mustafa Tirgel. Hij schoot van zeker vijfentwintig meter onhoudbaar onder de lat raak. Hoewel we weinig weggaven, slaagden we er ook niet in de voorsprong te vergroten. Na de rust waren we slordig en wat minder geconcentreerd", blikte Hagen terug.

De thuisclub, fysiek sterk kreeg uit het niets de 1-1 aangeboden via Timo Bakker. ,,Balverlies op het middenveld werd afgestraft. Daarna maakte Hakan Yilmaz de 1-2. Tot veler verrassing alsnog afgekeurd wegens buitenspel. Zeer onterecht", had Hagen genoteerd.

Het werd nog erger toen MSV door een kopbal (Wouter Scholman, red) op 2-1 kwam.

In het laatste kwartier was het pompen of verzuipen.

,,Je moet risico's nemen. De beloning kwam alsnog. Mustafa Tirgil werd neergehaald. Onze specialist doelman Özkan Yilmaz archieffoto benutte de terechte en niet omstreden strafschop feilloos: 2-2", besloot Hagen.

FC Jeugd dat inmiddels twaalf wedstrijden ongeslagen is, neemt in de derde klasse nu de zesde plaats in. De achterstand op een plek die recht geeft op nacompetitie voetbal is te overzien. Maar in de resterende vijf wedstrijden mogen niet te veel punten meer worden verspeeld.