Edenaren lopen marathon in Afrika

29 mei 2013 om 00:00 Sport

EDE - De ‘ruilbeurs’ bij de Edese voetbalverenigingen is open. Spelers staan in de belangstelling en spreken met trainers en bestuursleden. Een overzicht van transfers die afgelopen weekeinde bekend werden:

Edesche Boys bevestigde de komst van de volgende spelers: Ricardo van de Kraats (Blauw Geel ‘55); Boy Stap ( FC Lienden jeugd); Mischa Hrkac (clubloos); Khalid Koukouch (VRC). Andy van Engelenburg vertrekt naar Ede/Victoria.

Ede/Victoria meld de komst van Arne de Muijnck. Hij speelde eerder voor de Edese vierdeklasser en kwam recentelijk uit voor WVF. Brandon Rorijs (Fortissimo) en Roberto Quelja Neira (Fortissimo) kondigden al eerder de over stap aan. Alberto Antunez zoekt volgend seizoen zijn heil bij het naar de vierdeklasse gepromoveerde CHRC. Unal Kuzur (FC Jeugd) gaat de zondagvierdeklasser Fortissimo versterken.

Bij Blauw Geel ‘55 vertrekt Kamal Hamdaoui. Hij gaat zijn geluk beproeven bij de brede selectie van FC Jeugd. De zondagvierdeklasser heeft ook een veel scorende speler aangetrokken. De 26-jarige Veenendaler Aren Zweistra (SVL) komt de gelederen van FC Jeugd versterken. Zweistra is een fysiek sterke allround spits. Maar kan ook als aanvallende middenvelder goed uit de voeten. Hij scoorde de afgelopen twee seizoenen voor eersteklasser SVL uit Langbroek in de competitie en/of bekerwedstrijden dertien keer. Zweistra kwam verder uit voor Candia’66, VVA ‘71, WAVV; GVVV en DOVO.

De Edese vierdeklasser ziet Erdal Senyer; Muhammed Burak; Ümit Senyer en Mustapha Harrak Gharafi vertrekken. De laatste gaat naar het Arnhemse Eldenia. Van de overige vertrekkers is de nieuwe club nog onduidelijk. Khalid Oulad Ahmed, die al eerder aangaf te vertrekken, kiest vrijwel zeker voor het Wageningse ONA’53.

Het naar sportpark De Hoekelumse Eng verhuizende FC Jeugd heeft ook het oefenprogramma vrijwel rond. Naast de reguliere bekerwedstrijden staan er wedstrijden op het programma tegen SC Valburg (uit 4/8); Bennekom (thuis 10/8); Lunteren (uit 13/8) en Eldenia (uit 18/8).

EDE - De Edenaren Anko van de Kolk, Wilco Agteres, Daniel Beeuwkes en Robert Voogdt lopen op 29 mei een halve tot hele marathon in Noord-Oeganda, met en voor de lokale bevolking. Zij maken deel uit van een groep van 120 mannen die deze dag tot het uiterste willen gaan voor mensen die dagelijks afzien.

,,Ik kijk ernaar uit om met meer dan honderd hollende Hollanders te lopen met en voor mensen die onze support hard nodig hebben. We zullen hen ook hard nodig hebben, want na het trainen in de vrieskou zal het slopend worden in de tropische omstandigheden’’, vertelt Agteres. De marathon wordt georganiseerd door mannenbeweging de 4e Musketier.

Samen willen zij meer dan een miljoen euro bij elkaar lopen voor Compassion, een organisatie die support geeft aan kwetsbare moeders en baby’s, kinderen en studenten, en Open Doors, een organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen.

4e Musketier heeft niet voor niets voor Noord-Oeganda gekozen, toevallig ook het land van de olympisch marathon kampioen. Maar ook het gebied waar mensen tot voor kort vaak letterlijk moesten rennen voor hun leven door het kinderrebellenleger van Joseph Kony. Hierdoor wordt het gebied nog altijd beheerst door angst.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie