Bennekom kan stunt niet herhalen

5 juni 2013 om 00:00 Sport

De Houdini-act tegen ODIN’59, waarin een 0-1 achterstand werd omgebogen in een 2-1 zege, kon tegen Spakenburg niet worden herhaald. ,,Wij hebben het niet vandaag (zaterdag, red.) laten liggen, maar uit bij Spakenburg. Dat was de beste wedstrijd van het seizoen. Maar bij de 0-2 werd niet gescoord. Dat brak ons nu op”, aldus Marco van Rooijen. Echt teleurgesteld was hij niet. ,,In de reguliere competitie als negende eindigen na een beroerde start. Dan het toetje tegen DOVO en ODIN’59 winnen, was al geweldig. Dat Spakenburg ons Waterloo is, doet pijn maar is niet onverwacht”, aldus Marco van Rooijen. Bennekom wist vooraf al dat het een lastige missie zou worden. Roel Kamphorst, Reza Nagarigota, Ahmet Kilic en Mamoudou Kaba waren geschorst en Rogier Wissink en Guido van Rijn geblesseerd. ,,Afspraak was een snel doelpunt te voorkomen”, verklapte Van Rooijen. Maar na elf minuten spelen was dat voorbij. Een vrije trap werd door doelman Sjoerd Rensen volkomen gemist. Jaap van Duijn was de gelukkige doelpuntenmaker 0-1.

Interim-trainer Ronald Lieftink verdient credits BENNEKOM - Het seizoen is voor hoofdklasser Bennekom voorbij. Tegen Topklasser Spakenburg werd het tweeluik verloren. Nadat afgelopen dinsdagavond al een 2-0 nederlaag werd geleden, werd ook de thuiswedstrijd op sportpark De Eikelhof met 2-3 uit handen gegeven.

door Eip Janssen

,,Een tegenvaller en je weet dat het de missie alleen maar lastiger maakt”, blikte Marco van Rooijen terug. Hij zag zijn ploeg wel aanzetten, maar niet of nauwelijks echte kansen creëren. Gezegd moet worden dat ook Spakenburg geen geweldige wedstrijd speelde. Nadat de gasten een goede mogelijkheid lieten liggen, was het Leon Hese die de 0-2 scoorde. Een mooi doelpunt, waarbij de Bennekom defensie volledig mis zat. Vijf minuten later maakte Rence van der Wal de 1-2. ,,Je hoopt dan op een wonder. Maar al snel bleek dat dat ijdele hoop was. Spakenburg liet de bal in de tweede helft rustig rondgaan. Dan is het zaak de kleine mogelijkheden die je krijgt te benutten”, meende Van Rooijen. Na een uur spelen zette invaller David van de Groep de marge weer op twee doelpunten: 1-3. Spakenburg liet de kans op een hogere score liggen. ,,Dat had Bennekom ook niet verdiend”, vervolgde Marco van Rooijen.

Het was Kevin Sissing die doelman Taberima met een lobje wilde verrassen. De goalie wist rand strafschopgebied redding te brengen. De eindstand werd in de slotfase bepaald op 2-3. Na een overtreding op Kevin Sissing, volgde een strafschop. De naar DTS Ede vertrekkende Rence van der Wal liet het buitenkansje niet onbenut. Bennekom kan met opgeheven hoofd aan de zomerstop beginnen. ,,Dat klopt. Even de gedachten verzetten en dan wacht weer de voorbereiding”, besluit Marco van Rooijen. Interim-trainer Ronald Lieftink verdient daarvoor de credits. Hij heeft de ploeg weer aan het voetballen gekregen. En zal als assistent van Eric Speelziek aan de slag gaan. De kennis en ervaring van dit duo moet Bennekom helpen in het streven naar een goede positie.