4 september 2013 om 00:00 Sport

Alleen SDS verder in beker

EDE - Het is niet te hopen dat de bekerresultaten een voorbode zijn voor de competitie. Want van alle Edese voetbal vertegenwoordigers gaat alleen SDS'55 verder. Waarschijnlijk een dieptepunt in de Edese bekerhistorie

DTS Ede - DOVO 2-4

DTS Ede stond binnen 17 minuten op een 0-3 achterstand. ,,Omdat DOVO heel veel bewoog, was het bij ons zoeken in de organisatie. Omdat er niet doorgedekt werd, speelde DOVO ons in die fase kapot'', had Peter Wesselink gezien.

,,Dat werd gaandeweg de wedstrijd beter. Er kwam ook wat meer rust in het spel. Het was goed te zien dat DOVO verder was. Toch wisten wij via Rence van der Wal en Robin Koning nog voor de rust de stand terug te brengen tot 2-3.''

,,In de tweede helft waren er wel momentjes dat wij nog dicht bij de 3-3 hadden kunnen komen'', vond de trainer. Uiteindelijk besliste DOVO halverwege de wedstrijd definitief: 2-4.

,,Normaal gesproken ben ik blij dat we met de competitie kunnen beginnen. Nu had ik liever nog een week of twee willen wachten'', kijkt Wesselink alvast voor uit.

Blauw Geel'55 - Sparta Nijkerk 2-5

EDE - ,,Ik ben niet ontevreden. Ik heb voldoende goede dingen gezien, die mij hoop geven op een goede competitiestart”, meende Blauw Geel trainer Marcel van der Hoop. Sterkhouder Simon Kooiman wordt langzaam gebracht. Sparta Nijkerk liet zien dat effectiviteit haar kenmerk is. ,,Waar wij de kansen misten, maakten zij wel het enige doelpunt voor rust.''

In de tweede helft scoorden de Nijkerkers nog vier keer. Jeroen Berkhof bracht de stand op 1-5. Hoogtepunt van de wedstrijd was de 2-5 door routinier Dick Hoefakker. ,,Dat was pure klasse. Hij wist van eigen helft de doelman, die wat voor zijn doel stond te verschalken. Een juweeltje”, jubelde van der Hoop na.

Lunteren - SDS’55 1-4

Het leek zo mooi gepland. Even winnen van SDS ’55 en daarna feestvieren bij de Oud Lunterse Dag. Maar de Wekerommers staken er een stokje voor. Met een zeker niet geflatteerde 1-4 zege storten zij zich in het Lunterse feestgedruis.

SDS nam via Marco Bouw een 0-1 voorsprong. Pal voor rust verdubbelde Michiel Jansen de score: 0-2.

Verwacht was dat Lunteren in het tweede bedrijf zou gaan stormen. Maar SDS ging onverdroten voort. Lennart Ploeg en Henk Groenevelt brachten de stand op 0-4. De Lunterse eretreffer was voor invaller Jeroen Ansink. Met de 1-4 eindstand mocht Lunteren de handen dicht knijpen.

WAVV - Advendo'57 1-1

Advendo leek in de zevende minuut op rozen te zitten. Bij zondagtweedeklasser WAVV werd Niels van Ginkel onderuit gehaald door de Wageningese doelman. Dat betekende rood en een Ederveense strafschop, die benut werd door Bernard van Vliet: 0-1.

Maar in het vervolg leek het wel dat WAVV met een man meer speelde in plaats van Advendo. De thuisploeg had wel 70% balbezit. ,,We voetbalden onrustig. Het was niet om aan te zien'', bekende Cees Spek.

In het tweede bedrijf bleef WAVV de overhand houden. De verdiende 1-1 viel drie minuten voor tijd.

Otterlo - Redichem 0-3

,,De eerste helft zaten wij goed in de wedstrijd. Het was gelijkwaardig. Alleen de echte overtuiging in aanvallend opzicht ontbrak'', oordeelde Bart Schreuder. Die zag kort voor de rust de bezoekers op een 0-1 voorsprong komen.

,,Daarna werden wij meer onder druk gezet, waar me moeite mee hadden. Wij kregen niet echt grote kansen meer, terwijl zij onoplettendheden goed afstraften: 0-3.''

,,Over grote delen van de voorbereiding ben ik tevreden'', concludeerde Schreuder. ,,Of we klaar zijn voor de competitie moet zaterdag blijken. Zeker is dat we dan negentig minuten lang goed moeten acteren. Ook zullen we van eigen kracht uitgaan.''

FC Jeugd - Veluwse Boys 6-1

,,Wij hoorden al snel dat Sparta Nijkerk 2 met liefst 18-0 had gewonnen van Barneveld. Daarmee was het bijna onmogelijk een ronde verder te komen. Wat er gebeurd is weet ik uiteraard niet. Maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Voor het tweede jaar op rij op doelsaldo uitgeschakeld”, somberde FC Jeugd trainer Habib al Mohsinawi.

Hij zag zijn ploeg al binnen vier minuten met 2-0 aan de leiding gaan tegen het Garderense Veluwse Boys. ,,In de tweede minuut haalde een speler van Veluwse Boys de bal met de hand uit het doel. Hij kreeg rood en de debuterende Adil el Bisses had geen moeite de strafschop te verzilveren.”

Nadat Aren Zweistra twee minuten later de stand op 2-0 bracht was de wedstrijd geen wedstrijd meer. ,,De gasten geloofden het wel en probeerden de stand draaglijk te houden. Adil el Bisses en Aren Zweistra (2x) bepaalden de ruststand op 5-0.”

Het tweede gedeelte had schriftelijk kunnen worden afgewerkt. Beide ploegen zagen de zinloosheid van deze wedstrijd in. Youness Lahnine scoorde nog eenmaal voor FC Jeugd. Veluwse Boys benutte nog een strafschop.

Ede/Victoria - Hoevelaken 0-1

,,De eerste helft was echt goed'', liet een opgetogen Mohamed Hamdaoui weten. ,,Het enige wat er aan ontbrak waren doelpunten. Martin Rozeboom en Andy van Engelenburg kwamen alleen voor de doelman, maar mikten naast.''

Ook na de thee was er acceptabel voetbal op de Hoekelumse Eng te zien. Opnieuw Rozeboom had moeten scoren. Dat gebeurde echter pas een kwartier voor tijd aan de andere kant: 0-1. Hicham Hamdaoui liet nog de kans op de gelijkmaker liggen.

,,Met deze prestatie ben ik blij'', liet de nieuwe trainer weten. ,,Hoewel wij volgende week Refaat Akoulal en Ky Jong Chen moeten missen, zijn wij klaar voor de competitie.

Harskamp - SDVB 2 2-7

,,Een maatje, misschien wel twee te groot”, opende trainer Ronald de Roos. ,,Of er excuses waren? Harskamp begon zwak. Binnen elf minuten stond het al 0-3. Dan weet je in principe dat de wedstrijd gelopen is.” De ruststand brak aan met een 1-4 score. Het was Benno Jansen, solerend vanaf het middenveld die de eretreffer liet aantekenen.

Harskamp speelde zonder de gebroeders Van Norel en Johan Brons. ,,Dat zijn toch vier basiskrachten. Aldo van Norel is vandaag (zaterdag, red.) getrouwd.''

Hij drukte zijn ploeg op het hart er in de tweede helft nog iets van te maken. ,,Je moet proberen de slechte dingen te vergeten. Ik heb ze de vraag gesteld of we ons lieten slachten of er nog wat van wilden maken. Dat laatste was gelukkig het geval.''

Edesche Boys - Vierhouten 2-3

,,Het lijkt een repeterende breuk te worden. Een goede eerste helft en een wat mindere tweede helft. De oorzaak? De Boys mist nog teveel spelers. Daarnaast heeft doelman Michel van der Meulen waarschijnlijk een vinger gebroken. Het zit niet echt mee op dit moment”, somberde trainer Adil Lahrech.

In de eerste helft werden meerdere kansen gecreëerd. Maar Vierhouten kwam op voorsprong. ,,Gelukkig gingen we niet bij de pakken neerzitten. Een mooi doelpunt van Kevin van de Born betekende de 1-1 ruststand.” In het tweede bedrijf liep het bij Edesche Boys wat minder. ,,Zij liepen snel uit naar een 1-3 tussenstand. Maar Boy Stap zorgde voor de aansluitingstreffer: 2-3. Met wat geluk had de gelijkmaker zomaar kunnen vallen.''

Blauw Geel'55 - NVC 1-6

,,Hoewel de uitslag groot was speelden wij, zeker de eerste helft, helemaal niet zo slecht. Maar deze tegenstander profiteerde goed van onze foutjes”, had trainer Marcel van der Hoop genoteerd.

De thuisclub kreeg vele kansen. ,,Ik telde in het eerste kwartier zeker vijf of zes goede mogelijkheden. Maar er werd niet gescoord.'' Nadat NVC een 0-1 voorsprong nam wist Mike Molenaar de ploegen op gelijke hoogte te zetten. Bij rust was het echter 1-3.

Van der Hoop zag het geloof bij Blauw Geel wegebben. Weinig tot niets lukte en NVC bouwde de score uit tot 1-6.

Lienden - Otterlo 5-4

,,De eerste helft hadden wij moeite onder hun druk uit te komen'', had Bart Schreuder gezien. ,,Lienden is gewoon een hele goede ploeg. Wij liepen achter de bal aan. Dat koste veel kracht.''

Dat het halverwege maar 3-2 stond, was een meevaller. Laurens Foekens scoorde de 1-1 en Harrold Niemeijer de 3-2.

Na de rust kwam Lienden niet echt meer aan voetballen toe. Via Laurens Foekens en Martijn Meijer kwam Otterlo op voorspong. De thuisploeg wist op gelijke hoogte te komen en maakte ook nog de 5-4.