Jeroen Spies nieuwe trainer Otterlo

27 december 2013 om 00:00 Sport

OTTERLO - Jeroen Spies wordt de nieuwe trainer van Otterlo. Dat kwamen de zaterdagderdeklasser en 29-jarige Veenendaler zondagmorgen overeen. Spies tekent een eenjarig contract.

door Wim van Kessel

,,We wilden graag een jonge, ambitieuze trainer die de lijn van Bart Schreuder kan voorzetten'', begint Gerard de Rooij, bestuurslid Technische Zaken zijn relaas. ,,Want dat is ons goed bevallen. Toen we al zagen aankomen dat Bart zou vertrekken, hebben we onze eerste lijstjes gemaakt en links en rechts geïnformeerd. Op het moment dat het zeker was dat Bart zou vertrekken, hebben wij Jeroen Spies benaderd. Verder geen andere trainer gesproken.'' '

,,Vorige week maandag is er een eerste gesprek geweest met een bestuursafvaardiging van Otterlo. Zaterdagmiddag hebben we met de staf en een afvaardiging van de spelers met hem om tafel gezeten. Unaniem waren wij het over eens met Jeroen in zee te gaan. Zondagmorgen is het definitief rond gekomen'', meldt De Rooij.

,,Jeroen is een open jongen die aan het begin van zijn trainerscarrière staat, maar toch zeker al ervaring heeft in het geven van trainingen. Zijn voetbalvisie spreekt ons aan. Ook heeft hij in de voorbereiding even DTS 1 getraind. Daar hebben we ook positieve geluiden over gehoord. Kortom: wij denken met hem de juiste opvolger voor Bart Schreuder te hebben aangetrokken'', sluit Gerard de Rooij af.

Trainersvak

Jeroen Spies is een geboren en getogen Veenendaler. ,,Mijn roots liggen bij GVVV. Daar alle selectie elftallen doorlopen. Op 19-jarige leeftijd al besloten te stoppen als voetballer en me te concentreren op het trainersvak. Daar ging mijn bloed toch sneller van stromen.''

,,Ik trainde al jeugdelftallen bij GVVV. Dat heb ik daarna bij RKTVC in Tiel, bij Bennekom, de jeugdacademie van Utrecht en in Huizen gedaan. Momenteel ben ik overdag werkzaam bij de voetbalacademie van Vitesse. Daar ben ik jeugdtrainer individuele ontwikkeling en maak wedstrijdanalyses. Begin dit seizoen was ik daarnaast ook trainer van DTS Ede 2. Maar door een leegloop van spelers, lagen de verwachtingen ver uit elkaar en ben ik gestopt.''

,,Vooral ook omdat ik de kant van het Westen op werkzaam ben geweest, ken ik Otterlo alleen van naam. Inhoudelijk nog niet. In de gesprekken blijkt wel een enorme saamhorigheid. Men heeft de ambitie het goed te blijven doen en bovenin de derde klasse te willen mee draaien, met wellicht een stapje richting de tweede klasse'', aldus de trainer, die in januari 2014 zijn laatste tentamen voor trainer UEFA-A (Oefenmeester 1) gaat afleggen.

,,De selectie bevat veel jonge spelers. Die kunnen zich verder ontwikkelen. Ik hoop de goede lijn waarmee Bart Schreuder nu bezig is, door te trekken. Dat betekent aantrekkelijk en verzorgd voetbal, waaraan zowel de spelers als de supporters veel plezier beleven. De komende maanden ga ik ook benutten een aantal wedstrijden te bekijken, om de club en de spelersgroep beter te leren kennen'', sluit Jeroen Spies af.

Foto: Als Otterlo volgend seizoen weer de derby tegen SDS speelt, is dat met Jeroen Spies als trainer op de bank.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie