Pauw stunt bij BSV Bennekom net niet tegen Hofstra

5 april 2014 om 00:00 Sport

BENNEKOM _ Slechts één pion was Martijn Pauw bij BSV Bennekom verwijdert van een stunt. Hij kreeg tegen koploper Hotze Tette Hofstra een betere, zo niet gewonnen positie. Het lukte net niet om de buit binnen te halen.

In een van beide kanten scherp en sterk gespeelde partij, kreeg Pauw voordeel (stuk tegen pion), maar Hofstra dreigde met mat. Pauw dwong dameruil af. Ook won hij meer materiaal. Hofstra had wat gevaarlijke vrijpionnen en Pauw tijdnood. Hij maakte onder tijdsdruk een foutje en dat kostte één van de twee vrijpionnen. Meer dan remise zat er daarna niet meer in.

Ed de Beule profiteerde door te winnen van Chris van Oosterwijk. Mede door een sterk loper paar was het eindspel net iets beter voor De Beule. Hij won een pion en verzilverde dit voordeeltje. René Bakker liet bijna zeker Noël Bovens glippen. Die bood remise aan op een moment dat het er dreigend begon uit te zien. Bakker zat in tijdnood en ging daarom maar akkoord.

Benno van der Veen, de nummer vier, zette met wit de stelling van Harry Verhoef onder druk. Er was geen houden meer aan. Winst dus voor Van der Veen. Een punt bijschrijven kon ook Martin Markering. Hij had de goed op dreef zijnde René Modderkolk als tegenstander. En het werd een mooi duel, met kansjes voor beiden. De beste bleken voor Markering te zijn en hij won. Dat deed Jan Wouters eveneens. Hij kreeg tegen Cock Struijk een pion meer in het eindspel en dat was voldoende.

Jaap van Donkelaar raakte een stuk achter tegen wat pionnen. Tegenstander Kees van Dijk veroverde nog een stuk en toen was het gedaan. Van Dijk klom weer wat plaatsjes. Dat deed ook Rini Kreeft, die een zege behaalde op Ton Suuring. Hij raakte door een offer een stuk achter en toen daar ook een pion bij kwam,. Was de weerstand over. Hans Gillet leek het goed te doen tegen Bert Duijker. Hij kreeg een stuk tegen wat pionnen. Het vervolg was van Gillet minder, want na een fout ging het zelfs mat.

Overige uitslagen: Vromans - Albert Smit 1-0, Brehen - van der Molen 0-1, Nugteren - De Rave 1-0, Bodlaender - Van der Schaaf 0-1, Blijlevens - Hooft 0-1, Maasse - Bonsma remise, Jurg - Hulskamp 0-1.

Stand op kop

1. Hotze Tette Hofstra 699,5

2. Ed de Beule 631,0

3. Martijn Pauw 614,2

4. Benno van der Veen 581,5

5. Noël Bovens 503,8

6. Teunis Bunt 461,8

7. Chris van Oosterwijk 455,5

8. Martijn Markering 453,8

9. Harry Verhoef 422,7

10. René Bakker 421,0

11. Jan Wouters 403,8

12. Rini Kreeft 379,0

13. René Modderkolk 373,0

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie