Edesche Boys tegen Beatrix parodie op voetbal

12 februari 2014 om 00:00 Sport

EDE - Edesche Boys leed tegen het Hoenderlose Beatrix een blamerende 1-2 nederlaag. De winst voor de hekkensluiter in de vijfdeklasse, was zeker gezien het spelpeil in de tweede helft, geenszins onverdiend.

,,Er is een ondergrens bereikt. En misschien wel meer" , baalde Edesche Boys trainer Adil Lahrech na afloop.

De trainer had zichtbaar moeite met de gang van zaken. ,,Het is geen periode om vrolijk van te worden. Met kunst en vliegwerk heb ik een elftal bij elkaar kunnen krijgen , meldde Lahrech vooraf. Een aantal spelers laat niets meer van zich horen. Sterkhouders als Mark van Engelshoven (geblesseerd) en Robbin Wien (vakantie) werden gemist.

In de eerste helft kreeg de Boys meerdere kansen een voorsprong te nemen. Maar het was lang allemaal 'net niet' . Slechts Khalid Kokouh wist het doel te vinden: 1-0.

Nadat doelman Ricardo van de Kraats eerst Jesse Determeijer van scoren afhield, viel met nog vijf minuten te spelen de niet onverdiende gelijkmaker. Aanvoerder Martijn van den Brink scoorde:1-1.

Binnen twintig seconden in de tweede helft hadden de gasten zelfs op 1-2 moeten komen. Van den Brink faalde voor open doel.

Lang was het een parodie op voetbal. Bij beide ploegen lukte weinig tot niets. De 1-2 (Martijn van den Brink, red.) was niet onverdiend. ,,De ploeg was het hoofd kwijt" , somberde Lahrech.

In de slotfase probeerde Edesche Boys het wel. Maar in de ijver werd zeer onzorgvuldig gespeeld.  Boys aanvoerder Erik van Aalst beledigde de scheidsrechter en werd met direct rood weggestuurd. De parodie op voetbal ging als een nachtkaars uit.

De scheidsrechter trok geen tijd bij en Edesche Boys stond met lege handen. Een paar meter verder vierde Beatrix een feestje. Maar slechts weinig toeschouwers zullen dat nog hebben gezien.