BIT.NL zet goede competitiestart voort

12 februari 2014 om 00:00 Sport

rEDE - De in de tweede tafeltennis divisie D uitkomende tafeltennissers van BIT.NL hebben ook de tweede voorjaarscompetitie wedstrijd gewonnen.

Nadat vorige week Smash (Monster) ruim werd verslagen, moest nu het Enschedese Entac de Edese kracht ondervinden.

De 7-3 nederlaag was geenszins geflatteerd. BIT.NL leidt de stoelendans na twee competitieronden. De Edenaren vergaarden 15 punten. Op drie punten volgt VVV en de eerstvolgende tegenstander Red Stars (Venray) telt vier punten achterstand.

Maarten Loeve, Daan Heijmen en Simone de Klerk lieten er geen gras overgroeien.

Hoewel Maarten Loeve tegen de Enschedese kopman Thijs Smit zijn eerste verlies partij liet bijschrijven.  De wedstrijden tegen Michel Offringa en Tom Coenen wist hij wel in winst om te zetten. Tom Coenen capituleerde pas na een spannende vijfde game.

Wiinst

Ook Simone de Klerk en Daan Heijmen wisten diezelfde Offringa en Coenen te verschalken, waarbij De Klerk tegen Michel Offringa ook vijf games nodig had. Kopman Smit wist met zijn onorthodoxe spel zowel Simone de Klerk als Daan Heijmen vrij eenvoudig aan de kant te zetten.

Het Edese dubbel (Loeve/Heijmen) versloeg de Enschedeërs gedecideerd. De mooie eindscore van 7-3, die na ruim vier uur tafeltennissen op het scorebord stond,  geeft aan dat het BIT.NL deze competitie menens is. Een kampioenschap is geen must. Wegblijven uit de degradatiezone de opdracht.

Constant

Maarten Loeve (83%); Simone de Klerk (67%) en Daan Heijmen (67%) hebben in de eerste tweee wedstrijden laten zien zeer constant te zijn. Ook beide dubbelspelen werden in winst omgezet.

Komende zaterdag komt titelfavoriet Red Stars uit Venray op bezoek. De aanvang in het clubhuis van BIT.NL aan de Langenkampweg is 14.00 uur. De toegang is gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie