Opnieuw medailles voor DOK turnsters

Sport

EDE - CGV DOK kende dit weekeinde een druk programma. Er werd aan twee wedstrijden deelgenomen. De wedstrijd zesde divisie in Lunteren en de derde plaatsingswedstrijd acrogym in Wijchen.

In Wijchen stonden finaleplaatsen acrogym op het programma. Met negen deelnemers, onder leiding van van Carla en Ineke Reidsma, werd goed gepresteerd.

Marlou Kruizinga en Imke Kessel begonnen op de vloer. Ondanks dat de spanning tot wat kleine foutjes leidde, wisten zij met de 5e plaats een finaleplaats af te dwingen.

Ook Ilse Duits en Noah van Veldhuizen behaalden een prachtige finaleplaats. De finale zal gehouden worden op 8 maart.

Lunteren

In Lunteren gaf DOK echt een visitekaartje af. Negen medailles gingen er mee terug naar Ede. Een fantastisch resultaat waar trainsters Melissa van Alff, Linda van Holland, Jojanneke van de Boom, Herma Florissen en Astrid Groeneveld heel blij mee waren. 

Bij de eerste prijsuitreiking was het gelijk al goed raak. Een zilveren en een bronzen medaille. Hannah Haitsma kreeg de bronzen medaille omgehangen en het zilver was voor Marije Germans.

Tessa van de Burg viel met een vierde plaats net buiten het podium. Alle turnsters debuteerden in een officiële wedstrijd.

Ook in het tweede blok ging het erg goed met de DOK turnsters. Zij lieten hele nette oefeningen zien. Ditmaal waren er vijf medailles voor de Edese club. Goud was er voor Shanit Bijzet, zilver voor Gwen Hasselaar en Marlou Kruizinga.

Esmée van Enk en Lisette Hogerheide grepen het brons. Ditmaal greep Noah van Veldhuizen met een vierde plaats net naast de medailles.

Ook Tessa van Loenen pakte op overtuigende wijze het goud. Davine Kuiper kreeg het zilver omgehangen. Nu was de zure vierde plaats voor Carmen Jonker. Sanne van Heusden die voor het eerst meedeed aan wedstrijden werd vijfde. 

advertentie