KNVB haalt SDS'55 uit de competitie (Update)

Sport

WEKEROM -  SDS'55 is met onmiddellijke ingang uit de competitie gehaald.

,,Dit had ik echt niet verwacht. De KNVB district Oost heeft ons zojuist (maandagmiddag, red.) meegedeeld dat voor SDS het competitievoetbal voorbij is. Dit had ik echt niet verwacht", meent een aangeslagen SDS voorzitter Martin van Milligen. 

Zaterdag 25 januari werd de derde klasse wedstrijd SDS'55 - SC Oranje bij een stand van 0-3 gestaakt. Aanleiding was een vechtpartij waarbij enkele spelers van beide ploegen betrokken waren. Er waren nog 32 minuten te gaan.

,,Er is door de scheidsrechter en rapporteur gesproken over een massale vechtpartij. Maar er waren ook veel spelers die probeerden de zaak te sussen", vervolgt de SDS preses.

Op de logische vraag of SC Oranje ook uit de competitie was genomen kon de preses geen antwoord geven.

 ,,Dat is mij niet verteld. SC Oranje had nog geen contact met de KNVB opgenomen. Zolang de Arnhemse club niet is ingelicht, komt daarover geen mededeling".

Inmiddels is bekend dat ook SC Oranje uit de competitie is gehaald, Red.

De Wekerommers gaan zeker in beroep tegen deze forse sanctie. 

,,Dat klopt. Uiterlijk vrijdag krijgt SDS de uitspraak op schrift. Dan heeft het bestuur binnen drie werkdagen de tijd beroep aan te tekenen en een verweerschrift op te stellen. Dat gaat zeker gebeuren. Wij willen daarvoor eerst de motivatie op papier zien", besluit de teleurgestelde Martin van Milligen.

Straffen

Evert Bouw (SDS) is voor 18 maanden geschorst. Wijnand Verweij (SC Oranje) voor acht wedstrijden. Deze individuele straf gaat in zodra SC Oranje weer aan de competitie mag deelnemen. Richard Valkenier, eveneens met rood bedeeld, werd vrijgesproken.

Alle spelers die op het wedstrijdformulier voorkwamen mogen lopende de straf voor de clubs niet aan competitiewedstrijden deelnemen.

Geschokt

Ook trainer Jan Fluit is geschokt. ,,Natuurlijk is een vechtpartij niet goed te praten. Maar van een 'matpartij'was zeker geen sprake. De scheidsrechter heeft de daders (Richard Valkenier en Wijnand Verweij (beiden SC Oranje) en Evert Bouw (SDS) met  'rood' op het wedstrijdformulier gezet. Deze straf is niet alleen te zwaar maar ook oneerlijk." 

Ook de collectieve uitsluiting van alle spelers die op het wedstrijdformulier stonden liegt er niet om.  Onze 16-jarige B1- speler ( Jort van den Hudding, red.) heb ik in de rust laten invallen. Hij heeft geen bal aangeraakt. maar mag nu niet in zijn eigen elftal uitkomen", baalde Fluit.  

Vierde klasse

Mocht de KNVB District Oost de competitie uitsluiting van zowel SDS '55  als SC Oranje niet terugdraaien, moeten beide verenigingen in het seizoen 2014/2015 uitkomen in de vierde klasse.

advertentie