Ede/Victoria de beste in matige derby

19 februari 2014 om 00:00 Sport

HARSKAMP - Lang gebeurde er bar weinig in de matige derby tussen Harskamp en Ede/Victoria.  De twee vierdeklassers leken met een 0-0 stand te gaan rusten.

door Eip Janssen

De weinige toeschouwers waren al op weg naar de kantine. De spannende schaatswedstrijden op de Olympische Spelen trokken meer de aandacht.

Tot Martin Rozeboom op slag van rust de 0-1 scoorde. Een verre pass uit het achterland belandde op links. De aanvaller kapte simpel verdediger Jeffrey van den Brink uit en liet invaller doelman Ap Brobbel Dorsman kansloos.

,,Dat was een mooie opsteker. Het was inderdaad een hele matige partij voetbal. Maar het lastig te bespelen veld en de sterke wind waren van invloed" , meende de dolgelukkige Fabian Labrijn.

De 40-jarige Ede/ Victoria speler, werd met nog een kwartier op de klok, met twee keer geel (rood) weggestuurd. ,,Ik werd aan de kant helemaal gek. Wij kregen zoveel kansen om de wedstrijd te beslissen. Maar scoren is het hele seizoen al een probleem."

Terecht

Labrijn bekende eerlijk dat de veldverwijzing terecht was. ,,Het waren twee domme overtredingen. Bij de eerste gele kaart (overtreding op een doorgebroken speler, red.) heb ik de scheidsrechter bedankt. Hij had ook meteen rood kunnen trekken."

Een paar meter verder stond Harskamp trainer Ronald de Roos zich te verbijten.

,,Een blamage wat mijn ploeg heeft gepresteerd. Er was geen beleving of inzet. Men straalde geen moment uit het een eer te vinden in de hoofdmacht te spelen. Hoewel ik Ede/Victoria ook geen grootse ploeg vindt hebben zij terecht gewonnen. Lang had ik gedacht dat een zesde plaats haalbaar zou zijn. Dat kan nog maar dan moet er wel wat veranderen qua mentaliteit , somberde hij verder.

In de eerste helft waren de kansen op een hand te tellen. Danny Burgwal (Harskamp) en Geoffrey van de Kamp ( Ede/Victoria) hadden een mogelijkheid.

Gelijk

In de tweede helft werd het schouwspel iets beter. ,,Beide ploegen pasten zich wat beter aan. In plaats van alleen maar de lange bal te hanteren werden er ook combinaties opgezet. In die fase hadden Martin Rozeboom en Ilker Ozturk de kans de stand op zeker 0-4 te brengen" , vervolgde Labrijn.

,,De thuisblijvers hadden gelijk. Pas in overtal gingen wij wat beter voetballen. Invaller doelman Ap Brobbel Dorsman (Maries Cousijnsen was afwezig) redde een paar keer bekwaam. Maar op een of twee spelers na bleef de rest ondermaats" , baalde De Roos verder.

Maar zoals het wel vaker gaat. Een ploeg die weigert de trekker over te halen kan zo maar het lid op de neus krijgen.

,,Dat klopt. Ede/Victoria moest verder achteruit. In de slotfase was de redding van Dennis Diepeveen op een afstandsschot van levensbelang. Daarvoor had Harskamp (Gertin van den Brink) ook al een goede mogelijkheid" , besloot Labrijn opgelucht.

Blamage

,,Of het fijn is dat we twee weken niet spelen na deze blamage? Misschien wel maar misschien ook niet. Spelers kunnen bij zichzelf te rade gaan. Maar de eerst volgende wedstrijd om het goed te maken is pas op 8 maart tegen Veluwse Boys. De komende trainingen zullen zwaar zijn. Ik heb de spelers gezegd dat ik verwacht dat ze allemaal aanwezig zijn. Wie niet horen wil moet maar voelen" , aldus de zwaar teleurgestelde Harskampse trainer. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie