Blauw Geel'55 legt WVF vuur aan de schenen

19 februari 2014 om 00:00 Sport

EDE - ,,Als er een ploeg had moeten winnen waren wij het. Er is voor elke meter gestreden. Jammer, dat Blauw Geel op de beslissende momenten niet wist te scoren. Vooraf had ik de 0-0 als een bonuspunt genoteerd. Achteraf zeg ik dat er twee punten zijn verloren" , liet Blauw Geel 55 trainer Marcel van der Hoop optekenen.

De thuisclub kwam furieus uit de startblokken. Niet alleen de stand op de ranglijst maar ook de blamerende 4-1 nederlaag in de uitwedstrijd moest worden rechtgezet.

,,Beide ploegen kregen wat kleine mogelijkheden. Maar echt gevaarlijk was het niet. Met nog vijf minuten te spelen raakt Jordie Koppenaal de paal. Dan ga je toch anders de kleedkamer in" , vervolgde Van der Hoop.

Ook in de tweede helft bleef de thuisclub de betere ploeg. ,,Dat klopt. Jordie (Koppenaal) had ik een doelpunt gegund. Maar de WVF keeper stopte zijn inzet" , had de trainer genoteerd.

Tien minuten voor tijd moest Blauw Geel doelman Bao Pham handelend optreden. ,,Dat deed hij goed. Wij wilden winnen en dan is alertheid achterin geboden" , keek Van der Hoop terug..

In de slotfase moest WVF met tien man verder. De voor Koppenaal ingevallen uit de eigen gelederen afkomstige Blauw Geel speler Erik Reinders werd getorpedeerd. Maar het zo gewenste winnende doelpunt bleef uit.

Blauw Geel bezet in de eerste klasse D nu de elfde plaats. Zaterdag wordt afgereisd naar FC Zutphen. Een ploeg die de zesde plaats bezet.