Bedrijfstafeltennis: Olympische Winterspelen inspireren tafeltennissers

13 februari 2014 om 00:00 Sport

EDE - De Olympische Winterspelen geven de Edese bedrijfstafeltennissers een geweldige boost. De rondjes 25 laag waren niet van de lucht. Niet op de 1000 meter zoals bij het schaatsen, maar wel achter de tafeltennistafel.

In de BIT.NL EdeStad.nl voorjaarstafeltenniscompetitie wist een aantal teams klinkende overwinningen te boeken. Hoewel er nog geen goud, zilver of brons te winnen viel, was de strijd er in de derde speelronde niet minder om. De Sven Kramer onder de de bedrijfstafeltennissers is op dit moment Orhan Ozkaya (D&O Belasting Advies), De Edenaar behaalde 90% van het mogelijke aantal punten.

Kramer of

Maar ook de Edese Wüst oftewel Mariëlle van de Kuur (Grill Petit Restaurant De Piramide) staat met bijna 70% haar mannetje. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken, bleken teams als EdeStad.nl, D&O Belasting Advies, Langius Transport team, Wetac Batterijen, maar vooral Ommeren Metaal Techniek de grootste medaille oogst te hebben binnengesleept. Maar voor het Wilhelmus oftewel plaatsing in de play-offs is het nog te vroeg. De concurrentie ligt op de loer.

De wedstrijd Ommeren Metaal Techniek tegen De Cirkel-Ede was er één in de categorie: onderschatte teams. Beide ploegen boden de vele toeschouwers aantrekkelijk spel. De Ommeren boys Knijff en Kelderman stonden geen partij af. Een 28-8 zege liet voor Ommeren Metaal Techniek geen ruimte voor twijfel. De mannen van de altijd opgewekte en inspirerende coach Martin Knijff stijgen naar de twee plaats in poule A.

Zij moeten het ontketende EdeStad.nl voor laten gaan. Grote man bij de persmensen is Cristian Pop. De zzp'er in vrije dienst scoorde tegen ABS Autoherstel Hanegraaf een honderd procent score. ,,Pop is voor ons een geweldige aanwinst", laat teamcaptain Eip Janssen weten.

,,Hij levert met zijn klusbedrijf Bij Cristian overdag uitstekend werk af. Dat doet hij ook achter de tafeltennistafel. Als de Jans(s)ens (Henny en Eip) af en toe een goede avond hebben, lijkt een plaats in de finalepoule niet ondenkbaar. Bij de autoherstellers had Wim Houkes een uitstekende avond. Hij wist twee partijen in winst om te zetten. ,,Mijn dag kan niet meer kapot", verzuchtte hij vermoeid maar tevreden.

Festijn

Meestal is een tafeltenniswedstrijd een echt festijn. Maar met een echte pizza erbij is het nog meer smullen. Dat deden de tafeltennissers van Kerio. Michel van Osenbruggen, Teun Slagter en Jurjen Andries zetten hun tanden in de lekkernij. Pizzafestijn speler Gerard Jordens kon nog enige tegenstand bieden. Maar zijn zeven punter waren niet genoeg om de 23-16 nederlaag te ontlopen.

Dat kon ook Spelt Financiële Adviseurs niet. Zij ontmoetten een super gemotiveerd Langius Transport team. De transportmannen wonnen gedecideerd met 23-14. Vooral de partij tussen Wim Spelt en Tom Buitenhuis was het aanzien meer dan waard.

De financiële man wist met 3-0 te winnen. Langius zette in de eerste twee partijen de toon. Aart en Dennis Langius boekten een 3-0 zege. Daarna liep Spelt voortdurend achter de feiten aan.

Bij Manege De Nieuwe Heuvel, dat in de eerste barrage (ronde) met 30 punten van start ging, stonden de gezichten somber. D&O Belasting Advies was een forse horde te zwaar. ,,Op de 23-10 nederlaag valt niets af te dingen. ,,Af en toe mochten we een potje winnen", somberde Peter Groen.

Bij de adviseurs bleef Ozkaya ongeslagen. Sariusta en Slagman waren wat diervriendelijker. Zij stonden samen negen punten af.

Onvermoeibaar

Spellenwinkel De Tinnen Soldaat had topper Thomas Hebinck opgetrommeld. De onvermoeibare mannen van Wetac Batterijen stonden aan de overkant van de tafeltennistafel.

,,Het heeft niet geholpen", stamelde teamcaptain Leida Lok.  Op de 21-16 winst van Wetac viel weinig aan te merken. De ploegen wisselden stuivertje en Wetac Batterijen nam de koppositie over.

Maar in de wetenschap dat de concurrentie groot is zal het trio Kiki Lamia,Victor Tumble en Joike Runtulalo alle zeilen moeten bijzetten. Er wacht hen nog toppers als Kerio en D&O Belasting Advies.

Uitslagen 13 februari 2014: 

Poule A: 

Jumbo Supermarkt Vrij 

Spelt Financiële Adviseurs - Langius Transport 14-23

Ommeren Metaal Techniek  -  De Cirkel-Ede 28-8 

ABS Autoherstel Hanegraaf - EdeStad.nl 14-25

Poule B: 

Kerio - Pizzafestijn 23-16 

Manege De Nieuwe Heuvel - D&O Belasting Advies 10-23

Spellenwinkel de Tinnen Soldaat - Wetac Batterijen 16-21

Standen: 

Poule A: 

1. Ede Stad.nl 3-67

2. Ommeren Metaal Techniek 3-58

3. Spelt Financiële Adviseurs 3 -51

4. Jumbo Supermarkt 2-47

5. ABS Autoherstel Hanegraaf 2-41 

6. Langius Transport 2 - 38

7. De Cirkel-Ede 3-37

Poule B:

1. Wetac Batterijen 3-70 

2. Spellenwinkel De Tinnen Soldaat 3-65

3. D&O Belasting Advies 2-53

4. Manege De Nieuwe Heuvel 3-50 

5. Pizzafestijn 3-42 

6. Kerio 2-37

7. Grill Petit Restaurant De Piramide 2-26

Programma 20 februari:

Poule A:

EdeStad.nl Vrij

De Cirkel-Ede  - ABS Autoherstel Hanegraaf

Langius Transport - Ommeren Metaal Techniek 

Jumbo Supermarkt -  Spelt Financiële Adviseurs

Poule B:

Pizzafestijn Vrij

Wetac - Kerio

D&O Belasting Advies - Spellenwinkel De Tinnen Soldaat

Grill Petit Restaurant De Piramide -  Manege De Nieuwe Heuvel 

Speellocatie

Speelavond: donderdag

Aanvang 20.00 uur 

Toegang gratis

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie