Mac Harskamp eindigt winterseizoen in stijl

13 februari 2014 om 00:00 Sport

HARSKAMP MAC Harskamp heeft op circuit Dabbelo het winterseizoen besloten met een extra bekercross.

Door Eip Janssen

,,Het winterseizoen is zeer voorspoedig verlopen. Slechts de eerste bekercross op het nieuwe circuit in Arnhem viel letterlijk en figuurlijk in het water. Mooi dat we de crossers alsnog een extra wedstrijd konden en mochten aanbieden , meende Mac Harskamp bestuurder Ruud Kerkhof.

En de Harskampse organisatoren kregen er geen spijt van. Weer veel crossfanaten vonden de weg naar het ISK terrein in harskamp, beter bekend onder de naam Dabbeloo.

En zoals eigenlijk al het gehele seizoen 2013/2014 werd het weer een daverend succes. De baan lag er als vanouds perfect bij. ,,Een groot compliment voor onze baanploeg. Daarnaast heeft het nieuwe tijdregistratie systeem (met transponders, red.) gezorgd dat de uitslagen snel beschikbaar waren , vervolgde Kerkhof.

Olympisch

Met het oog op de schaatswedstrijden Olympische Spelen werd het programma op tijd afgewerkt. Geen crosser die de belangrijkste ritten behoefde te missen.

In de gecombineerde klasse 65cc Kleine en Grote Wielen en 85 cc Kleine Wielen wisten de 85 cc ers Lynn Valk (Nijverdal), Boris Slot (Enter) en Daan van de Bunte (Doornspijk) het podium te bezetten. In het geweld won Milan van de Bunte (Doornspijk)  de 65 cc Grote Wielen.  Nijverdaller Cas Valk legde beslag op de eerste plaats in de klasse 65 cc Kleine Wielen.

Trio

In de klasse 85cc Grote Wielen werd in beide manches veel strijd geleverd. Lunteraan Henk Pater moest in de eerste manche buigen voor Max Schwarte (Nijverdal). Wel slaagde Pater er in de Apeldoornse favoriete Shana van der Vlist voor te blijven.  In de tweede manche waren de verschillen wat kleiner. Maar uiteindelijk het podium hetzelfde. Lunteraan Randy Kieft liet zich ook zien met twee keer een plaats bij de beste zeven.

Een grote opkomst bij de MX2 Junioren zorgde ervoor dat er spektakel werd geboden. De 34 aan de start verschijnende crossers hadden allen maar een gedachte: winnen. Maar de topsport is hard. Er kan er uiteindelijk maar een de eerste zijn. In de eerste manche sloeg Beuninger Mike Otten hard toe. Maar Lunteraan Kevin Kieft pakte mooi een tweede plaats mee. Op eerbiedwaardige afstanden legden Jeremy Dalhuisen (Apeldoorn) en Wout-Jan Hooijer (Harskamp) beslag op de plaatsen drie en vier.

Dat vroeg in de tweede manche uiteraard om revanche. Maar Mike Otten liet zich niet ringeloren. Hij bleef nieuwkomer Wilco van de Zuidwind (Ermelo) en de verrassend sterk rijdende Harskamper Wout-Jan Hooijer ruim voor. Ook het dagklassement was een prooi voor Otten.  De meest ondankbare plaats was voor de vrouwelijke deelnemer Kimberly Braam (Zutphen). Ondanks dat zij twee prima manches reed was voor haar slechts een vierde plaats weggelegd. Maar de Olympische Spelen leren dat dat geen bezwaar hoeft te zijn. In een volgende wedstrijd kan het podium zo maar bereikbaar zijn.  

Levendig

In de gecombineerde klasse MX1 Junioren/MX35+  was eveneens een levendige strijd te zien. In de eerste manche legden Rob Hartog (Abbekerk) en Kootwijkerbroeker Niels Ploeg besloeg op de eerste plaatsen. Op korte afstand gevolgd door de MX 35+ rijders Gijs van de Kolk (Dodewaard), Jan van der Vlist (Apeldoorn) en Doetinchemmer Paul Botteram.

In de tweede manche werden de prijzen wat anders verdeeld. Niels Ploeg liet zien een crosser van formaat te zijn. Hij bleef Rob Hartog bijna vijftien seconden voor. Ook bij de MX 35+ een andere uitslag. Jan van der Vlist liet niet met zich spotten en versloeg Botteram en Jos van Keulen (Wijk bij Duurstede) gedecideerd.  Zijn voorsprong van ruim twaalf seconden was genoeg.

In het bekerklassement eiste  Niels Ploeg de eindzege op in de klasse MX 1 Junioren voor Rob Hartog en Arnold Spruijt.  Bij de MX 35+ was Jan van der Vlist over twee manches de gelukkige voor Paul Botteram.        

Ook in de gecombineerde klasse Seniorenklasse MX1 en MX 2 was er de nodige strijd te zien. Net als in de strijd om de Winter MX -Cup was het trio Tom Meijer (Apeldoorn), Nick Leerkes (Apeldoorn) en de Hoenderloose thuisrijder Maurice Scheibeler ongenaakbaar.

De tweede manches was een kopie van de eerste. Met dit verschil dat nu Scheibeler de zilveren plak veroverde. In het dagklassement werd werd het goud in de MX2 Senioren veroverd door Meijer voor Leerkes. Maurice Scheibeler zegevierde in de klasse MX1 Senioren voor Kevin van den Hoorn en Maik Hooghiem.

Uitslagen Open Bekercross Mac Harskamp

65cc Kleine Wielen

1. Cas Valk (Nijverdal)

2. Joeri Sommer (Kwintsheul)

65cc Grote Wielen

1. Milan van de Bunte (Doornspijk)

2. Jay Paul (Zoetermeer)

85cc Kleine Wielen

1. Lynn Valk (Nijverdal)

2. Boris Slot (Enter)

3. Daan van de Bunte (Doornspijk)

85c Grote Wielen

1. Max Schwarte  (Nijverdal)

2. Henk Pater (Lunteren)

3. Shana van der Vlist (Apeldoorn)

MX2 Junioren

1. Mike Otten (Beuningen)

2. Wout-Jan Hooijer (Harskamp)

3. Wesly Aaldering (Loerbeek)

MX1 Junioren

1. Niels Ploeg (Kootwijkerbroek)

2. Rob Hartog (Abbekerk)

3. Arnold Spruijt (Kootwijkerbroek)

MX 35+ Veteranen

1. Jan van der Vlist (Apeldoorn)

2. Paul Botteram (Doetinchem)

3. Jos van Keulen (Wijk bij Duurstede)

MX2 Senioren

1. Tom Meijer  (Apeldoorn)

2. Nick Leerkes (Apeldoon)

3. Donny van Wessel (Doetinchem)

MX1 Senioren

1. Maurice Scheibeler  (Hoenderloo)

2. Kevin van den Hoorn (Garderen)

3. Maik Hooghiem (Zetten) 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie