Fors verlies Blauw Geel'55

26 februari 2014 om 00:00 Sport

EDE   ,,Het zat er vandaag tegen FC Zutphen niet in. De 4-0 nederlaag is geflatteerd maar niet onverdiend , opende Blauw Geel 55 trainer Marcel van der Hoop realistisch.

De thuisclub zette de Edenaren gelijk onder druk. Dat resulteerden binnen een half uur in doelpunten van Jeroen Luijkman (1-0) en Hermani de Andrade (2-0).

,,Er waren wel wat kleine mogelijkheden. Maar ons spel was af en toe te slordig." De trainer kende veel hoofdbrekens bij de teamopstelling. Richard Meurs, Jeroen Berkhof en Marcel van Bruksvoort waren al afwezig.

,,Daar kwam in de warming-up Jorik van Ruiswijk nog bij. In de rust moest ook Dick Hoefakker geblesseerd afhaken. Maar dat is inherent aan voetbal. Elke club heeft wel eens tegenslag" , vervolgde Van der Hoop berustend.

In de tweede helft stopte doelman Bao Pham een Zutphense strafschop. ,,Daarna zijn we achterin man tegen man gaan spelen. aanvallend gewisseld en risico's genomen. Dat je dan in de laatste minuten nog twee doelpunten om de oren krijgt (Koen Klosters en Cem Köse) is jammer, maar slechts van statistische waarde."

Blauw Geel bezet de elfde plaats. Een positie die P/D nacompetitie voetbal betekent. De achterstand op de veilige tiende plaats (DTS Ede) is zes punten. Over twee weken ( 8 maart, red.) komt het op de derde plaats staande Nunspeet op bezoek.