Volleybalsters TweeVV veel te sterk voor Set-Up Scherpenzeel

6 april 2014 om 00:00 Sport

EDE - De vrouwen van TweeVV wonnen gemakkelijk met 3-1 van het Scherpenzeelse Set-Up 3, de mannen hadden het moeilijk tegen de Nijmeegse studenten van Heyendaal, ze verloren met 1-3.

De vrouwen van TweeVV speelden drie heel goede sets, met weer José Klomp als sterke libero. Ook de aan haar hand geblesseerde spelverdeler Suzanne Dijkstra bleek goed inzetbaar op de diagonaalpositie.

In de laatste set was TweeVV niet meer scherp, de tegenstander greep haar kans en ging iets harder werken waardoor de Scherpenzeelsen toch nog een puntje van TweeVV afsnoepten.

Met deze winst nestelen de vrouwen zich op een solide plek in de middenmoot van de eerste klasse. Ook voor het tweede team deden ze goede zaken want Set-Up 3 en TweeVV 2 strijden beide om lijfsbehoud in deze klasse. Deze week spelen beide TweeVV-teams tegen elkaar.

Mannen

De start van de mannen van TweeVV in de strijd met Heyendaal was heel goed, ze wonnen overtuigend. Servicedruk en een sterke aanval waren de basis voor deze winst. Maar daar hield het mee op want in het vervolg van de wedstrijd maakten de mannen veel fouten.

Zelfs de normaal gesproken sterk serverende John Bos en Casper Kooi kwamen niet in de buurt van wat ze kunnen. TweeVV moest dan ook elke keer vanuit een achterstand zien terug te komen en dat lukte niet.

Het team staat nu op de ongunstige tiende plek, tien punten achter de nummer negen, Heyendaal. Eindigen ze op deze plek dan volgen er degradatiewedstrijden.

De mannen spelen hun eerstvolgende wedstrijd maandag 10 maart om 21.00 uur in Elst tegen Gemini.