Stefan Nieuwland wint brons op NK indoor

14 april 2014 om 00:00 Sport

Stefan Nieuwland is zondag bij het NK Indoor in Apeldoorn derde geworden op de 60 meter horden. De Climax-atleet finishte met een tijd van 7.93 sec. achter toppers Koen Smet en Gregory Sedoc.

In de series moest Stefan met een tijd van 8.05 sec. genoegen nemen met een derde plaats achter Nederlands kampioen Koen Smet van Phanos en diens clubgenoot Tjendo Samuel. De Edenaar ging echter als op basis van zijn tijd alsnog door naar de finale. In de finale ging de strijd om goud en zilver tussen Smet en Secoc. Koen Smet werd na het bestuderen van de finishfoto Nederlands kampioen. Ook de strijd om het brons werd met behulp van de finishfoto bepaald. Maar liefst vier atleten kwam nagenoeg gelijk over de laatste horde. Stefan Nieuwland drukte vervolgens zijn borst kennelijk als eerste over de finish en werd zeer fraai derde.

Bij de vrouwen startte A-junior Eva Hovenkamp op de 60 meter vlak. Met een derde plaats in de series plaatste de Climax-atlete zich voor de halve finales. Tegen o.a. wereldtopper Dafne Schippers kwam de jonge Edese atlete daarin iets tekort, maar met een tijd van 7.78 sec. verbeterde ze wel het clubrecord bij zowel de vrouwen als de junioren A. Ries van Zon werd op de 3000 meter zevende. De Bennekommer liep met zijn 8.43.93 min. eveneens een nieuw clubrecord.

Het programma van zaterdag werd geopend met een estafette over 4x200 meter voor pupillen A. Bij de meisjes werd het team van Climax, bestaande uit Floor Ignatius, Veerle Ittersum, Evelyn Navarro en Jisze Diemer keurig tweede. Ook bij de jongens was er een fraaie tweede plaats voor een Climax-team. Het gemengde team met Celine Heerikhuize, Jelle van der Veer, Nathan Wendel de Joode en Sjimmie van Riet pakte de tweede plaats. Ook de derde plaats was voor een Climax-team, namelijk voor het kwartet Martijn de Jong, Aron van Unen, Menno Jonker en Senne Grift.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie