DES wint overtuigend van Brummen

19 februari 2014 om 00:00 Sport

LUNTEREN - Het eerste achttal van DES Lunteren heeft in de Gelderse hoofdklasse dammen een overtuigende 13-3 overwinning behaald op BDV uit Brummen.Dinsdagavond lieten de Lunteranen zien dat het behalen en feestvieren van de landelijke Ereklasse dammen geen invloed had op het spelpeil.

Vijfde

Door deze zege bezet DES, met nog een speelronde voor de boeg, in de Gelderse hoofdklasse de vijfde positie.Arwin Lammers opende al snel de score door via een leuk slagzetje te winnen van Arie Stehouwer (oud -trainer Feyenoord). Na een gelijkwaardige opening kwam Lammers opeens gewonnen te staan door een foutieve ruil van zijn tegenstander. Stehouwer zou altijd een schijf verliezen, maar trapte te vroeg in een eenvoudige doorbraak.

Jaap Heij kwam in een dun eindspel niet verder dan remise tegen Martin Bruinsma. Heij stond beter tegen de dammer uit Brummen, maar trapte in een zetje waardoor de partij snel remise werd.

Eenvoudig

Sander Neutel had geen moeite met Tom Westhof en won vrij eenvoudig zijn partij. De Brummenaar nam een aanval over die hij niet kon verdedigen. De DES speler kwam een schijf voor en won zo zijn partij. Harmjan Lammers boekte een mooie winstpartij tegen bekende Johan Haytink. In een vier om vier eindspel had Lammers precies de winstvariant berekend. Zo kwam DES op een 7-1 voorsprong. De overwinningen bleven binnen stromen.

Arjen Timmer bouwde voorsprong uit door in het eindspel ook nog fraai te winnen van Bob Kersten. Bob Kersten damde een goede partij. Pas in het eindspel maakte hij een fout. 

Aldert van Eck moest tegen de sterkste BDV speler Bertus Bosch met remise genoegen nemen.  Met nog twee partijen te gaan een 10-2 voorsprong voor DES.

Invaller Evert Evers kwam sterk uit de opening en stond de hele partij goed. In het late eindspel maakte zijn tegenstander Jan Koerselman een fout. De stand was beter voor Evert, maar Koerselman had remise binnen bereik. Een mindere zet werd meteen afgestraft door Evert Evers.Arno Bos speelde een erg sterke partij, maar kon in zijn betere stand niet winnen. De tegenstander kon op verschillende manieren de remise uit het vuur slepen.

Maar de 13-3 zege op het gedegradeerde Brummen voelde prima aan.

Individuele uitslagen:

DES Lunteren - BDV Brummen 2-0

1. Arwin Lammers - Arie Stehouwer 2-0

2. Aldert van Eck - Bertus Bosch 1-1

3. Harmjan Lammers - Johan Haijtink 2-0

4. Arjen Timmer - Bob Kersten 2-0

5. Evert Evers - Jan Koerselman 2-0

6. Sander neutel - Tom Westhof 2-0

7. Arno Bos -  Ab van Ooijen 1-1

8. Jaap Heij - Marten Bruinsma 1-1

Arjen Timmer (links) op archieffoto won een goede partij van Bob Kersten

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie