Knappe zege Edese hockeyvrouwen

5 maart 2014 om 00:00 Sport

EDE - De Edese hockeyvrouwen hebben een verdiende 2-0 zege behaald op het Apeldoornse Ares.

Het op de vierde plaats staande Ares zag de thuisclub fanatiek te werk gaan. Daarnaast werd bij vlagen goed gehockeyd.

,,In de uitwedstrijd hebben we 3-1 verloren. Toch denk ik dat we Ares kunnen verrassen. De oefencampagne (Arnhem 6-0 en Barneveld 2-0) geeft veel vertrouwen. Daarnaast heb ik een nieuwe speelster in de ploeg. Annabel de Ridder lijkt een echte versterking", meende Ede coach Peter Sauer vooraf.

Hij kreeg volledig gelijk. De uit Gorinchem afkomstige speelster, die eerder bij Kampong (A1, de top van Nederland) speelde, was een lust voor het oog. Zij zag het spelletje goed. Bij de 2-0 was zij attent. Marieke Bakker leek te gaan scoren, maar de Apeldoornse goalie lag in de weg. De Ridder aarzelde geen moment en haalde verwoestend uit.

,,Ik ben blij bij Ede te mogen meespelen. Een half jaar Spanje, en een gebroken duim verder, is het mooi weer om de punten te hockeyen. Het bevalt me hier prima. Of ik bij Ede blijf? Misschien wel, misschien niet. Maar het allerbelangrijkste op dit moment is van toegevoegde waarde voor het team te zijn. Ede heeft een leuke mix van ervaren spelers en spelers voor de toekomst. Ik denk dat wij op de ranglijst zeker bovenkant middenmoot kunnen halen", aldus de enthousiaste Annabel de Ridder.   

In de eerste helft leek Ede even geïmponeerd door het sterk ingeschatte Ares. Maar nadat Ede zich aan de druk ontworstelde ontstonden kansen. Ceciel de Bruijn leek de score te openen maar schoot voorlangs. Dymphe Laan stuitte op de Apeldoornse doelvrouwe. Een doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven.

Laan speelde Anouk Berends aan, en zij opende met een frommeldoelpunt de score:1-0. Ede wist een strafcorner niet te verzilveren. Hoe wel Ares kort voor rust enige druk zette wist doelvrouwe Barbera Boxelaar de nul te houden.

In de tweede helft had Ares binnen twintig seconden de gelijkmaker op de stick. Ede haalde opgelucht adem na het zwakke begin.

In het vervolg werd de thuisclub sterker. Vele kansen volgen, maar behoudens het eerder beschreven doelpunt van De Ridder bleef de 2-0 gehandhaafd. Een verdiende en zeker niet geflatteerde zege.

Ede bezet in de eerste klasse nu de zevende plaats. De ploeg verzamelde 17 punten uit 14 wedstrijden. De voorsprong op degradatie kandidaat EHV (Enschede) is vijf punten.

Zondag gaat Ede op bezoek bij datzelfde EHV. Weten de Edese vrouwen het goede niveau te handhaven, kan met winst afstand worden genomen van de twee degradatie plaatsen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie