Vervolg derde klasse A bekend

19 februari 2014 om 00:00 Sport

Otterlo - De overgebleven negen verenigingen in de derde klasse A werden woensdagavond bij elkaar geroepen op het bureau van de KNVB in Deventer. Daar werd eerst nog even nagekaart over de uitsluitingen van SDS en SC Oranje.

Teleurgesteld

,,Alle clubs waren teleurgesteld dat zeker SDS uit de competitie is gekomen´´, had Bertus Hendriksen gehoord. ,,Het is hartstikke jammer. Het is een eenvoudige en gezellige club. Vergelijkbaar met een Stroe, Advendo en Otterlo. Bovendien nog eens hele goede buren´´, aldus de preses van Otterlo.

Vanuit Advendo hoek werd nog gevraagd hoe je gebeurtenissen als SDS tegen Oranje kunt voorkomen.  ,,Het antwoord was dat je dit haast niet kunt voorkomen´´, laat Advendo bestuurslid Willem van Ginkel weten. ,,Komt er een vechtpartij, moeten de  andere spelers eigenlijk naar de achterlijn lopen. Dat is puur theorie.´´

Vanuit KNVB hoek werd nog eens duidelijk gemaakt dat de rapportages van scheidsrechter en waarnemer bepalend waren. Ook bij het beroep. Ook werd aangegeven dat wanneer clubs zich melden voor de overstap van het zondag naar het zaterdag voetbal, er kritischer gekeken gaat worden.

Dit om te voorkomen dat situaties zoals bij Elsweide, die geen team meer op de been kunnen krijgen, en zelf uit de competitie stappen. Ook werd gezegd dat de waarneming van de scheidsrechter bepalend is. Dus als een team zich bedreigd voelt, en niet verder wil, maar de scheidsrechter wil wel verder, heeft het team een probleem.

Derby

Hoofdmoot van de bijeenkomst was de nieuwe indeling. DUNO blijft eerste periodekampioen. In de resterende wedstrijden wordt de tweede periode verdeeld. De twee best geklasseerde niet periodewinnaars, krijgen ook een periodetitel toegewezen.

Er is geen degradatie en er hoeven ook geen PD wedstrijden voor degradatie te worden gespeeld. Mocht er een club toch volgend jaar vierde klasse willen spelen, moet dat voor 1 april kenbaar worden gemaakt.

Wat betreft de resterende wedstrijden speelt Advendo nog vijf keer thuis en een keer uit. Voor Otterlo is dat net andersom. De derby tussen Advendo en Otterlo staat voor 15 maart op de rol.

De nieuwe stand per 26 februari is :

1. DUNO D 10-23

2. De Treffers 11-19

3. Otterlo 11-18

4. Advendo 57 10-17

5. Stroe 11-17

6. Redichem 11-14

7. Excelsior Z 8-11

8. UNI VV 11-7

9. DVOV 9-1

Resterend programma derde klasse A:

8 maart :

DVOV - Otterlo

Stroe - DUNO D

Excelsior Z - UNI VV

Advendo 57 - Redichem

15 maart:

DVOV - Redichem

UNI VV - DUNO D

De Treffers -Excelsior Z

Advendo 57 - Otterlo

22 maart:

De Treffers -DUNO D

Stroe - DVOV

Advendo 57 -UNI VV

Excelsior Z - Redichem

29 maart:

Excelsior Z - DVOV

5 april:

De Treffers -Advendo 57

DVOV -DUNO D

Excelsior Z -Otterlo

UNI VV -Stroe

12 april:

Advendo 57 -Excelsior Z

19 april:

Stroe -Excelsior Z

UNI VV -Redichem

DUNO D -Otterlo

De Treffers -DVOV

3 mei:

Advendo 57 - DVOV

Redichem -De Treffers

Excelsior Z -DUNO D

Otterlo -Stroe

Advendo'57 en Otterlo, op archieffoto, ontmoeten elkaar 15 maart in Ederveen

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie