CKV Reehorst´45 kan ´We are the champions´ zingen

5 maart 2014 om 00:00 Sport

EDE - Het duurde even alvorens de zaalkorfballers van CKV Reehorst '45 de puntjes op de bekende 'i' zetten.

door Eip Janssen

Maar na een benauwde 4-3 voorsprong bij rust werden de gasten uit Ermelo overspeeld. De enige nog overgebleven concurrent werd overspeeld. De 11-3 zege op Ermelo betekende het kampioenschap in de vierde klasse.

,,Op deze grote zege valt niets af te dingen. De eerste helft leek de ploeg door zenuwen overmand. Maar dat was in de tweede helft heel anders",  glunderde Reehorst coach Ariën Veenhuizen. 

Ook voorzitter  Dick Kraaij oogde opgelucht. ,,Het was aanvankelijk spannend. Maar je zag in de tweede helft de ontlading. Het was in het seizoen 2006/2007 dat Reehorst voor het laatst derdeklasser was. De club is oer gezond. Dit zetje in de rug, met promotie naar de derde klasse, is voor de club heel belangrijk", ging de preses verder.

Feest

Het ´We are the champions´ galmde na afloop door sportzaal De Reehorst. De vreugdekreten waren niet van de lucht.

Zowel bij spelers, bestuur als supporters niet. Maar hoe anders was de stemming vooraf. De spanning was om te snijden. Met fraaie spandoeken werd de zaal omgetoverd in een feestarena.

,,Maar het moet op de vloer gebeuren. In de uitwedstrijd werd een 9-7 zege behaald. Ermelo is een geduchte tegenstander", aldus de Reehorst coach.

Hij, maar ook de vele supporters, moesten lang wachten alvorens de score werd geopend.

,,Het was allemaal net niet. Veel ballen vielen niet maar uit de mand. De wanhoop leek nabij. Zeker tien schotpogingen hadden normaal gesproken een score opgeleverd", analyseerde Veenhuizen.

Na ruim tien minuten spelen namen de gasten uit Ermelo een 0-1 voorsprong. Het leek wel alsof dat het goede signaal voor de thuisclub was. Met scores van Franca Werkman, Saskia Bekkers 2x, Trudis van de Haar werd een 4-3 ruststand bereikt.

,,Ik heb de ploeg tot rust gemaand. Speel je eigen spel, en laat alles verder over je heen komen", aldus Ariën Veenhuizen.

Een recept wat hielp. Waar Ermelo niet wist te scoren deden de Edenaren dit veel beter. ,,Ik denk dat Ermelo nog een schot of vijf heeft afgeleverd. Maar onze spelers waren helemaal los. Nicole de Lugt, Maikel Berends (3x) , Franca Werkman, Sander van Cappellen (2x) hadden het vizier zuiver staan."

De trainer, die na dit seizoen Reehorst verlaat, keekt tevreden terug op het zaalkorfbalseizoen.

,,Dat klopt. In de eerste wedstrijden werden nog drie punten verspeeld. Maar daarna is het gaan lopen. Ik denk in alle bescheidenheid dat Reehorst de terechte kampioen is. Waarom ik stop? Ik ben al heel lang bij deze club. Met een aantal spelers van het huidige kampioensteam heb ik nog samengespeeld. Na twee mooie seizoenen is het tijd voor een nieuw gezicht voor de groep", meent Veenhuizen.

Hij onderging gelaten de frisdrankdouche. Het past precies bij de nieuwbakken derdeklasser.

Opvolging

,,Wij gaan ons bestuur oriënteren op de opvolging. Dat gaat wel goed komen. Reehorst wachtte vijftien jaar op dit moment. Eerst even genieten. Een ding is zeker dat wij onze eigen identiteit willen behouden. De club staat voor haar uitgangspunt: Een gezellige club voor de hele familie, voor jong en oud met Persoonlijk, Plezier en Prestatie .

Het bleef nog lang onrustig bij CKV Reehorst. Zodra de club is uitgefeest worden de voorbereidingen voor de veldkorfbalcompetitie hervat.

,,Zaalkorfbal lijkt aantrekkelijker. Maar ook op het veld wil Reehorst een goed figuur slaan. Ik ga er met mijn team alles aan doen er een leuke tweede competitiehelft van te maken", blikte Veenhuizen vast vooruit.   

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie