ASV Dronten maatje te groot voor Lunteren

12 maart 2014 om 00:00 Sport

LUNTEREN - ,,Het kwaliteitsverschil tussen ASV Dronten en Lunteren was enorm. Als daar een invaller inkomt, worden ze alleen maar beter. In mijn ogen is dit de absolute kampioenskandidaat. We hebben ons best gedaan, maar verdiend verloren'', stelde Amir Hashemi na de 5-1 nederlaag.

Lunteren wist 38 minuten lang de nul te houden. ,,Zij kregen een kopkans. Wij hadden via Gerwin Hoogendoorn kunnen scoren. Konden het goed bijhouden. Maar door een miscommunicatie valt dan toch de 1-0'', had de trainer gezien. Jodi de Boer maakte de 1-0. Nog voor de rust verhoogde Dada Bugera de stand naar 2-0.

,,In de rust heb ik aangegeven dat we in onszelf moeten geloven. Dan we zeker niet hoeven te verliezen. Maar dan valt al snel de 3-0 (Jodi de Boer). Wordt het door een eigen doelpunt van Robin Braster ook nog 4-0.'' Jeroen van der Meer zorgde voor de vijfde treffer.

In de slotfase maakte Jelle Neumann nog de 5-1. Amir Benzadeh liet nog een grote kans liggen. Maar spannend werd het niet.

,,We moeten de kracht verzamelen om tegen mindere teams de drie punten te pakken. De trainingsopkomst is goed. Er wordt ook goed getraind. Het moet ook een keer meezitten. De jongens geven nog steeds aan er in te geloven in de tweede klasse te blijven.''

Directe degradatie ontlopen wordt wel een heel zware klus. De achterstand op nummer tien (ESA) is negen punten. Voorlopig lijkt het behalen van een PD plaats het maximale. Hier is het verschil met Unicum zes punten.

Delano Ruhulesin, afkomstig van Ostrabeke, maakte zijn debuut, omdat Robert van den Broek in de warming up afhaakte. De andere nieuweling Gianni Loppies kwam nog niet in actie.

Jelle Neumann, hier op archief foto, scoorde ere-treffer voor Lunteren. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie