Blunder breekt verzet Blauw Geel'55

12 maart 2014 om 00:00 Sport

EDE - Blauw Geel '55 mocht tegen het sterke Nunspeet zeventig minuten lang rekenen op punten. ,,Dat klopt. Ik denk dat Blauw Geel tot die tijd de beste kansen heeft gehad", somberde trainer Marcel van der Hoop.

Heel lang was de vraag wie de score zou openen. Beide ploegen die elkaar in competitie verband nog nooit in Ede waren tegen gekomen, stonden al 140 minuten op een brilstand.

Nadat Omar Ouali een goede kans miste, wist Nunspeet bij een counter de leiding te nemen: 0-1. Tegen de verhouding in, maar daar maalden de gasten niet om. Blauw Geel toonde, ondanks de mokerslag, echt karakter. Vanaf de aftrap kwam de bal bij routinier Dick Hoefakker. Hij haalde met links uit en de 1-1 was een feit.

Ommekeer

,,Een terechte beloning voor ons spel. Over het voetbal ben ik zeker niet ontevreden. Wel zal er deze week psychologisch wat moeten gebeuren. Deze nederlaag na de ongelukkige 1-2 is hard aangekomen", meende Marcel van der Hoop. 

Hij doelde op de ommekeer in de gelijk opgaande strijd. Een hoge voorzet uit het achterland van Nunspeet leek een simpele prooi te worden voor de jonge doelman Bao Pham. Hij kwam resoluut zijn doel uit en Nunspeet spits Gerjan Mulder sprong voor de vorm mee. ,,Wat er toen gebeurde was ongelooflijk. Bao (Pham) liet de bal glippen", baalde de trainer.

Mulder kon zijn ogen niet geloven. Hij keek nog eens verbaasd achter zich of er een overtreding was gemaakt. Maar daar was geen sprake van en de Nunspeter schoof de bal beheerst binnen: 1-2.

Blauw Geel probeerde met enige wissels de bakens nog wel te verzetten. Maar in de slotfase liep Nunspeet door doelpunten van Bob van Gemert en Terlemez uit naar een zeer geflatteerde 1-4 zege.

Blauw Geel '55 bezet in de eerste klasse D de elfde en dus P/D plaats. De ploeg telt zes punten achterstand op plaatsgenoot DTS Ede. Komende zaterdag staat de derby DTS Ede tegen Blauw Geel '55 op het menu. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie