Teleurstellend verlies tafeltennissers BIT.NL

12 maart 2014 om 00:00 Sport

EDE - Na een rustperiode van twee weken hervatte BIT.NL de competitie in de tweede divisie. Het ongeslagen aan kop gaande BIT.NL leed een teleurstellende 6-4 nederlaag bij laagvlieger VTV uit Nieuwegein.

Door deze nederlaag moet BIT.NL de koppositie afstaan aan Redstars. Deze ploeg telt zes punten meer met een wedstrijd meer gespeeld.

BIT.NL kwam al snel met 3-0 achter. Maarten Loeve verloor zijn eerste wedstrijd kansloos tegen VTV kopman Mark van Werkhoven. Daan Heijmen en Simone de Klerk hadden wel veel kansen. De 3-2 nederlaag die beide Edenaren leden tegen Harmen van den Berg en Marco Langerak leek onnodig.

Het nog ongeslagen dubbel Heijmen/Loeve was wel goed voor de winst :3-1. Na het dubbel wist Loeve gemakkelijk te winnen van Langerak. Daan Heijmen won ruim van Van den Berg. Simone de Klerk zorgde voor een daverende verrassing door met erg goed spel Van Werkhoven te verslaan: 3-4.

De Klerk speelde kon het hoge niveau tegen Langerak niet handhaven en ging onder. Maarten Loeve speelde tegen Van den Berg en kreeg totaal geen grip op de verdedigingsballen en verloor eveneens. ,,Onnodig, vanwege vooral een gebrek aan focus", somberde Loeve.

Bij een 5-4 achterstand kon Heijmen de wedstrijd nog gelijk trekken. Hij wist uit het verleden hoe Van Werkhoven speelde. De Edenaar speelde zijn tweede goede wedstrijd van de dag. In de vijfde en beslissende game viel het kwartje precies de verkeerde kant op.

Zaterdag gaat BIT.NL op bezoek bij VVV (Leidschendam).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie