Hockey vrouwen zetten zegetocht voort

12 maart 2014 om 00:00 Sport

EDE - De Edese hockeyvrouwen blijven na de winterstop uitstekend presteren. In Enschede werd bij EHV een kleine maar zeer verdiende 0-1 zege behaald.

Ede bezet op de ranglijst in de eerste klasse D nu de gedeelde vijfde plaats. Twintig punten uit vijftien duels werden behaald. De voorsprong op een mogelijke degradatie positie is al acht punten.

De Edese vrouwen hadden nog iets recht te zetten in Enschede. De thuiswedstrijd werd onterecht verloren. De thuisclub ging fel van start. Ede werd in de defensief gedrongen gedurende de eerste tien minuten.

Prima verdedigend werk zorgde ervoor dat de kansen niet werden benut. Daarna ging Ede de wedstrijd controleren. Via passes in diepte werden de spitsen gezocht. Dit leverde in de 25e minuut een voorsprong op.Ceciel de Bruijn passeerde twee tegenstanders en lanceerde met haar backhand Anouk  Berends. Zij speelde met een harde voorzet Dymphe Laan aan, die in de rebound  hoog inschoot.

In de tweede helft ging EHV op zoek naar de gelijkmaker. Zij kregen inderdaad wel mogelijkheden in de 23 meter van Ede. Maar de verdediging en de keepster stonden goed in de positie.Ede loerde op de twee nul en kreeg zeker mogelijkheden , maar op het hobbelige veld was het lastig de kansen te benutten.

,,Een al met al zeer terechte en belangrijke overwinning", keek coach Peter Sauer tevreden terug.

Gelijk

Ook de Edese mannen moesten op bezoek bij EHV. Een 2-2 gelijkspel werd bevochten tegen de middenmoter.Een achteraf zeer belangrijk punt omdat ook de concurrentie in de strijd om degradatie niet stil zit. Ede bezet de op dit moment veilige tiende plaats.

Vijf ploegen komen in aanmerking voor degradatie. GCHC (14), Deventer (13), Ede (12), Eelde (11) en Upward (7). Twee ploegen degraderen.

Ede ging vol zelfvertrouwen van start in de eerste helft. Het team zat overal vol boven op en creëerde kans op kans. Het had letterlijk wel 0-5 kunnen of moeten staan. Maar gescoord werd er in de eerste helft niet.

Ede ging door en liet EHV niet in het spel komen. Maar na verloop van tijd kwam de thuisclub terug. De gemiste kansen in de eerste helft braken Ede lelijk op. Een 2-0 achterstand uit het niets was teveel van het goede.

Ede pikte de scherpte van de eerste helft weer op. Na een mooie actie en een welverdiende strafcorner is het Hans Pijpers die de bal rechts boven in de kruising pusht: 2-1. EHV wankelt en Ede profiteert direct.

Nadat Lennart Bakker bijna door midden word gezaagd door een Enschedese verdediger is het Stijn Draaijer die de strafbal benut: 2-2.

De wedstrijd werd steeds fysieker en beide ploegen kregen kansen op de winst. Gezien de eerste helft had Ede het meeste recht op de winst.

,,Maar achteraf moeten we misschien blij zijn  met het punt", besloot Bart Cornel zijn terugblik op een mooie pot hockey.