EIJV clubkampioenen op de schaats

5 april 2014 om 00:00 Sport

De Edese IJsvereniging hield dit weekend de clubkampioenschappen op de kunstijsbaan in Deventer. In het vijftigste jublieumjaar van de gezellige edese vereniging was er een record aantal van 50 deelnemers. Het gaat goed met EIJV want schaatsen is, dankzij onze olympische kampioenen populairder dan ooit. Steeds meer pupillen en junioren melden zich aan om mee te trainen en busfirma de Groot uit Ede moet de grootste bus inzetten voor het vervoer op de vrijdagavond naar Deventer.

Met zoveel deelnemers was het clubkampioenschap op alle nivo's spannend. Bij de senioren streek Marije Vellinga met de eer als snelste dame en won Mark van Putten het van de kampioen van vorig jaar, Aris van Deelen en de eerstejaars senior Huib Snijder die het de oude garde volgend jaar waarschijnlijk heel moeilijk gaat maken.

Ook bij de junioren was het een spannende wedstrijd. Een flink aantal traint tegenwoordig bij de gewestelijke training in nijmegen mee en schaatst daardoor supersnel. Zo klokte de 15 jarige Tim van Andel de allersnelste 500 meter van de hele club (48.06). Bij de pupillen waren Marit van Bijnum en Chaim Boer de snelste EIJV-ers. Maar ze zijn lang de enige en wie weet levert deze generatie Schaatsers ooit een olympische kampioen uit ede op.

Heb je ook zin om mee te doen? Het skeeleren op onze eigen baan gaat weer gauw beginnen en de senioren fietsen samen. De gezelligheid gaat ook gewoon door. Kijk maar eens op www.eijv.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie