Vrouwen DTS Ede fors onderuit in Sassenheim

5 april 2014 om 00:00 Sport

EDE - Voor de voetbalsters van DTS Ede stond zaterdag de uitwedstrijd tegen Ter Leede op het programma. De thuiswedstrijd werd gewonnen door DTS. Er werd toen als team geknokt om de drie punten in Ede te houden en door goed voetbal is dat toen zeker gelukt. Nu kon DTS de punten ook weer goed gebruiken, maar dit was helaas niet op het veld te zien. Met lege handen en maar liefst zeven tegentreffers begon de reis zaterdagavond huiswaarts.

Om 17.00 uur werd er in Sassenheim afgetrapt op het kunstgras. De eerste vijf minuten lieten de Edese vrouwen zich nog zien en wisten ze ook een aantal kansjes te creëren, maar daarna liet DTS het vooral verdedigend liggen. Er werd niet kort genoeg gedekt en als de duels al aan werden gegaan, dan werden deze verloren.

Daardoor ontstond ook het eerste doelpunt van Ter Leede. Keepster Simone gaat in de fout, waardoor de bal voor het doel komt. Daar stond Kirsten Kranenburg niet kort genoeg te verdedigen en de 1-0 kon binnen getikt worden. Ter Leede liet zich daarna iets terugzakken en probeerde het vaak op de counter. Van achteruit wisten ze steeds met een lange pass de linker of rechter spits te bereiken waaruit ze gevaarlijk werden voor het doel, met als resultaat twee goed kopkansen. Pas in de 27e minuut was het Hiske Huisman die een poging op het Sassenheimse doel waagde, maar haar schot ging net over. In de 37e minuut stond DTS achterin weer niet goed en is het Jill Wilmot die de 2-0 mocht aantekenen. Vlak voor rust werd het zelfs nog 3-0 doordat er wederom een duel werd verloren door één van de Edese vriouwen en er een assist gegeven kon worden.

Na een donderspeech van trainer Tom Polman begon DTS aan de tweede helft. Er was nog niets verloren, want zij konden immers ook drie doelpunten in één helft maken.

Helaas werd dit voornemen in de 46e minuut alweer aan de kant gezet. Simone Hensen hield een tegenstandster opzichtig vast waardoor een scoringskans ongedaan wordt gemaakt. De penalty werd door Ter Leede benut, al zat Simone er dicht bij.

De verdere tweede helft had DTS weinig in te brengen. De vrouwen van Ter Leede hebben een goed loopvermogen en wisten daarom steeds een vrije man te vinden. De overige drie doelpunten ontstonden dan ook uit de rebound of door opkomende speelsters van het middenveld. Het grootste deel van de Edese ploeg was tot verdedigen aangewezen.

Een aantal keer wist DTS door combineren meer naar voren te voetballen, maar de laatste pass was vaak niet goed genoeg of er stond niemand voor het doel bij een voorzet. De beste kans voor DTS kwam uit een vrije trap van Yvonne Veldhuizen. Zij wist deze mooi op het hoofd van Linda Helbling te leggen, maar de captain kon net niet genoeg richting mee geven waardoor de bal in de handen van de keepster belandde. De laatste 10 minuten vond Ter Leede het wel mooi geweest en liet zich wat inzakken. DTS kreeg vervolgens meer balbezit, maar wist geen grote kansen meer te creëren. In de 88e minuut pakte de rechter spits van Ter Leede nog een domme rode kaart voor natrappen op Gera op den Kelder.

Na 90 minuten floot de scheidsrechter af (die de sfeer er steeds goed in wist te houden) en stond de 7-0 op het scorebord. De vrouwen van DTS hebben volgende week maar één taak en dat is winnen! De ploeg uit Ede staat nu nog één punt boven nacompetitie en speelt volgende week thuis tegen Wartburgia. Er wordt om 12.15 uur op sportpark Inschoten afgetrapt.