Dames CRM Partners-BSVO laten grote kans liggen

5 april 2014 om 00:00 Sport

Otterlo, ondanks een 2-3 overwinning op Pegasus 4 deden de dames van CRM Partners-BSVO zichzelf te kort met deze overwinning. Koploper Arvevo had 2 punten laten liggen in de laatste wedstrijd en dus konden de Otterlose dames dichterbij komen. Ze gaven zelf echter ook 2 punten weg, waardoor de achterstand 4 punten bleef.

Na 2 sets hield iedereen er rekening mee dat de serie van 14 wedstrijden ongeslagen in Nijmegen zou eindigen. BSVO serveerde slecht, maakte veel onnodige fouten en aanvallend was er weinig druk. Dat resulteerde in 2 kansloze nederlagen (25-14 en 25-20) en weinig hoop op winst.

In de derde set nam Rianne Meijer haar team op sleeptouw. De service liep beter en aanvallend nam de druk toe. BSVO liet zien waarom ze op de tweede plaats staat en de setwinst was met 13-25 snel binnen. In de derde set lag het tempo iets lager, maar met degelijk aanvalsspel en een goede verdediging stond de stand weer gelijk (19-25). De vijfde set is dit seizoen al vijf keer door BSVO gewonnen, dus gingen de dames voor de winst. Met 11-15 werd ook deze set gewonnen en gezien de kansloze achterstand waren de dames toch nog tevreden met de behaalde 3 punten.

BSVO heren nemen punt mee uit Wijhe

Met 9 punten uit de laatste 2 wedstrijden begon BSVO aan de wedstrijd tegen nummer 2, Rood-Wit ’75 uit Wijhe. De BSVO heren verloren met 3-1, maar waren tevreden met hun spel en het behaalde punt.

Coach Anton Meeuwse had voor deze wedstrijd maar een smalle selectie tot zijn beschikking, zodat er geen wissel mogelijkheden waren. Daar had hij in de eerste set graag gebruik van gemaakt. Na een gelijk opgaand begin ging het namelijk helemaal mis met de pass en dus ook met de aanval. Rood-Wit profiteerde en met 25-13 wonnen ze de eerste set. In de tweede set lukte het om langer bij te blijven en met een kleine tussensprint nam BSVO zoveel voorsprong, dat dit uiteindelijk leidde tot de 21-25 winst.

Er lagen kansen op meer punten, maar het lukte niet om het niveau van de tweede set vast te houden. Goede en slechte momenten wisselden elkaar af en zo kon Rood-Wit met 25-18 en 25-17 toch de winst binnen halen.

Ondanks dit puntje erbij blijft BSVO op een kritieke plaats staan. Concurrent Hevo pakte verrassend de winst, waardoor het verschil weer is opgelopen naar 4 punten met een wedstrijd minder gespeeld.