Van Gent Finaleweken: Fortissimo blijft in de race

14 april 2018 om 21:18 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE Fortissimo boekte bij het altijd lastige Vierhouten'82 een nipte maar verdiende 3-4 zege.

,,Vierhouten is thuis een moeilijk te bespelen tegenstander. Op een klein zeer hobbelig grasveld heeft iedere ploeg die graag wil voetballen het lastig. Dat wisten we vooraf. Alle topploegen in onze competitie hebben het hier lastig gehad. OVC'85, de onbetwiste koploper scoorde pas in de laatste minuut de winnende treffer. Zeewolde speelde onlangs nog met 2-2 gelijk. Vooraf waren we ons dus bewust dat het een lastig potje zou worden. Dan is zo'n zege dubbel lekker", opende Fortissimo trainer Paul Bremer.

De Edenaren hadden een bliksem start. Al in de eerste minuut werd de 0-1 gescoord, via een van richting veranderd schot vanaf de rand van de 16 meter door Martin Speelziek. Daar ging een actie van Roy Bijsterveld aan vooraf die vanaf de zijkant naar binnen dribbelde en Speelziek aanspeelde.

,,Het duurde een half uur alvorens Dani Tanalepy uit een scrimmage de 0-2 scoorde. De tegenstander was wat in verwarring omdat de assistent-scheidsrechter de vlag omhoog stak vanwege buitenspel. De zeer matig leidende scheidsrechter liet echter doorspelen. Hij ontnam Vierhouten twee strafschoppen en een van onze tegengoals was duidelijk buitenspel", wist Bremer zeker.

Daarna kwam de thuisclub op 1-2 na balverlies op het middenveld en vervolgens slap ingrijpen van de Fortissimo verdediging.

,,In de rust gewaarschuwd dat Vierhouten scherp uit de kleedkamer zou komen. En zeker met veel duelkracht het ons moeilijk zou gaan maken. Het kwam precies uit", keek de Fortissimo trainer terug.

Hij zag dat Fortissimo vanaf de eerste minuut in de tweede helft achter de feiten aanliep. Elk duel werd verloren.

,,In die fase kwamen we goed weg en verzuimde Vierhouten de 2-2 en zelfs de mogelijk 3-2 te maken. Toch scoort Vierhouten in de 65e minuut de 2-2. De scheidsrechter liet na de duidelijk in buitenspel staande speler af te fluiten. Die liet de verder uitstekend keepende Luciano van Ommeren kansloos", baalde Bremer.

Hij roemde de doelman die de Edenaren in die fase op de been hield met een aantal uitstekende reddingen.

Langzaam vloeiden de krachten weg bij Vierhouten en kwam Fortissimo beter in de wedstrijd door goed spel van vooral Dani Tanalepy en Chris Sangi archieffoto aan de bal.

,,Vijf minuten voor tijd viel de beslissing door de 2-3 van Jordi Vink. Hier ging een geweldige actie van de sterke Chris Sangi vooraf die vanaf ongeveer de middenlijn een actie over de linker zijkant inzette. Hij passeerde een aantal tegenstanders en Vink mocht scoren", reageerde een tevreden Bremer.

In de slotminuut scoorde Dani Tanalepy vanaf de rand van de 16 meter de 2-4. Dit na een goede actie van Roy Bijsterveld.

,,In blessuretijd maakte de thuisclub er nog 3-4 van. Aansluitend floot de scheidsrechter af en zaten de drie punten in de tas", lachte Bremer.

Fortissimo blijft in de race voor nacompetitie voetbal.