import

Van Gent Finaleweken: Edesche Boys wint weer

15 april 2018 om 16:04 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE Edesche Boys heeft het bezoekende Socii met 1-0 afgetroefd. De uitwedstrijd werd nog vrij kansloos met 0-5 verloren.

..Ik had vandaag een complete selectie. Dat betekende dat Robbin Wien, die te laat bij de bespreking was, op de bank startte", opende Edesche Boys trainer Jan Beumer.

Hij zag zijn ploeg de eerste helft matig opereren. ,,Claudio van Velzen kreeg een paar mogelijkheden. Ook de gasten kregen wat kansen. Maar verder was het een gezapige partij. Het bulderde in de rust dus even."

In de tweede helft liet de ploeg de interim-coach niet in de steek. De ingewisselde Robbin Wien (had gespeeld als hij op tijd was geweest) en Alberto Antunez waren een duidelijke versterking.

,,Maar ook een gouden wissel want Robbin Wien kogelde van zeker vijfentwintig meter tien minuten voor tijd de winnende treffer achter de doelman. Daarvoor had Wesley van de Kraats al de lat geteisterd", meende Beumer.

,,En ook de 'nul' gehouden. dat is ook wel eens fijn voor een doelman (Michel van der Meulen, red) archieffoto. Er wordt altijd op de 79 doelpunten tegen gewezen", haalde Beumer terecht zijn gram.

Edesche Boys blijft wel hekkensluiter in de vijfde klasse. De komen twee weken zijn het 'Engelse weken' voor de Boys. Op donderdag wordt ingehaald en zondags de normale competitie wedstrijd.