Van Gent Finaleweken: Blauw Geel '55 naar overwinning

21 april 2018 om 18:36 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE Blauw Geel '55 versloeg hekkensluiter ESA met 3-1.

De Edenaren kenden bijna zeventig minuten weinig moeite met de Arnhemmers. ,,Daarna kwam de gemakzucht in de ploeg. In plaats van naar een monsterscore uit te lopen werd het zelfs 3-1. En als de 3-2 valt wordt het nog lastig ook", baalde Blauw geel '55 trainer David Wagensveld.

In de eerste helft was de thuisclub de boven liggende ploeg. ,,Maar het scoren bleef achter bij de overheersing.  Het was dat Art van Veldhuizen de 1-0 scoorde anders ga je nog met een slecht gevoel de kleedkamer in."

In de tweede helft zetten Simon Kooiman archieffoto aan bal en Bryan van Loenen de 3-0 op het scorebord.

,,Ik ging al achter over zitten. De idee dat het een gemakkelijke wedstrijd zou blijven verdrong ik. Maar mijn ploeg niet. Twintig minuten voor tijd werd het feit dat het vierde of vijfde doelpunt niet viel afgestraft.  ESA kwam op 3-1 en kreeg echt kansen op de 3-2. Je moet er toch niet aan denken", gruwelde de trainer.

Hij zag zijn ploeg uiteindelijk met de winst gaan strijken.

,,De punten maar koesteren. Genieten kan ik nog even niet. Hoewel de uitslagen niet ongunstig zijn. De concurrent om nacompetitievoetbal AVW'66 verliest. We hebben het volledig in eigen hand. Zowel in de reguliere stand als derde periode", sloot Wagensveld af.

Blauw Geel '55 bezet de derde plaats met 43 punten. AVW '66 dat nog moet worden bezocht heeft drie punten achterstand. In de derde periode heeft Blauw Geel '55 met dertien punten de beste kansen. Het telt twee punten voorsprong op VVOP. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen het bevriende VSCO '61 uit Oosterwolde.