Ted Walker

Van Gent Finaleweken: Jamal Ouassif toont opnieuw waarde voor DTS Ede

21 april 2018 om 18:38 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE Jamal Ouassif toonde opnieuw zijn waarde voor DTS Ede. Met twee doelpunten had de spits een groot aandeel in de 1-2 zege bij De Merino's.

Met Bram Holtman, Haikaz Vervaart en Sil Buikema weer terug in het team, maar zonder Mohamed Laukili (was te laat), leken de Edenaren in eerste instantie een makkelijke middag tegemoet te gaan. ,,Zeker de eerste twintig minuten waren heel goed. Jamal Ouassif scoorde na een steekbal van Sil Buikema'', had Jeroen Spies gezien. ,,Daarna was het wat minder van onze kant. Toch had het halverwege al gelopen moeten zijn. Jamal Ouassif en Jeroen Cramer kregen goede kansen.''

,,Na de rust namen wij te weinig initiatief'', vond de trainer. ,,In plaats van de score uit te breiden, werd geprobeerd de 0-1 vast te houden. De Merino's was niet echt gevaarlijk. Als de 1-1 zou vallen, zou dat uit een dood spelmoment zijn, zeiden wij tegen elkaar op de bank. Dat gebeurde dan ook.'' Jurriën van der Horst, die volgend jaar voor DTS speelt, scoorde uit een vrije trap.

De Edenaren werden dus gedwongen nog een keer aan te zetten. De ingevallen Mohamed Laukili stelde Ouassif in staat de beslissende 1-2 aan te tekenen. ,,Wel goed dat dit ons overkomt. Weten we ook dat we het initiatief moeten houden'', liet een tevreden Spies weten.

Door de uitslagen van de concurrentie, staat DTS als nummer twee zes verliespunten voor op de concurrentie. ,,Dit waren hele belangrijke. We staan er goed voor inzake het behalen van de nacompetitie. We zijn er nog niet. De komende twee weken met Sliedrecht uit en DUNO thuis zijn twee hele lastige wedstrijden'', besluit Jeroen Spies.