Van Gent Finaleweken: 'Nacompetitie' begint nu al voor Otterlo

21 april 2018 om 19:08 Sport/sport Finaleweken 2018

OTTERLO ,,De nacompetitie begint nu al voor Otterlo. We moeten er alles aan doen in de resterende vier wedstrijden om voldoende punten te pakken om de echte nacompetitie te ontlopen'', stelt Maarten Kerkhof. Reden van dit uitgangspunt is dat Otterlo voor de vijfde keer op rij verloor. VIOS Vaassen was met 1-4 te sterk.

,,In eerste instantie was er niets aan de hand. Wij voetbalden best aardig. Totdat William Borgers een bal tegen zijn eigen hand aan schoot. Dat leverde een vrije trap op randje 16 meter op, die er werd ingeschoten. Dat was de eerste tegenslag'', baalde de Otterlo trainer. Jelle Pol was de 'boosdoener'.

Een onderschepping van VIOS resulteerde uiteindelijk in de 0-2 van Mehmet Ali Akalin. En terwijl Kerkhof al aan het nadenken was over de strijdwijze in de tweede helft, scoorde opnieuw Pol: 0-3.

Met Jeroen Janssen als breekwijzer, probeerde Otterlo terug in de wedstrijd te komen. VIOS hielp een handje met een eigen doelpunt. De voor de geblesseerde Dennis van de Bunt ingevallen Dries Hazeleger was nog dicht bij de 2-3. ,,Valt dat doelpunt, wil ik het nog wel eens zien. Nu werd het lastiger. Met Daan de Rooij waren we nog wel een keer dicht bij de aansluitingstreffer.''

Een kleine tien minuten voor tijd gooide Mucahid Kilic de deur definitief dicht voor Otterlo: 1-4. In de slotfase kreeg Alvin Broekhuizen nog rood. ,,Er werd een vieze overtreding op hem gemaakt. Hij duwde daarna zijn tegenstander weg. Niet slim. Maar zeker geen rode kaart. Dit kan er ook nog wel bij'', sipte Kerkhof.

Otterlo voert nog wel het rijtje van de onderste zeven ploegen aan. Het verschil met de voorlaatste teams Hulshorst en Stroe is twee punten. Hulshorst heeft nog een wedstrijd tegoed. Ook Barneveld is nog in gevaar. Juist die ploeg moet zaterdag bezocht worden. ,,We moeten punten pakken. Maakt niet uit hoe. We gaan sowieso een aantal spelers missen. Van de week maar eens met de oude garde hier in gesprek, hoe we dit gaan oplossen'', besluit Maarten Kerkhof.