import

Van Gent Finaleweken: Strafschopspecialist Yilmaz bezorgt FC Jeugd winst

22 april 2018 om 17:15 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE FC Jeugd heeft zondagmiddag tegen het op de voorlaatste plaats staande Waterwijk een moeizame 3-1 zege behaald.

,,Het leek wel alsof in de eerste helft de gestaakte wedstrijd van vorige week tegen Roda'46 meespeelde. De ploeg speelde met weinig bezieling. Was bang en overtreding te maken. Die schroom werd in de tweede helft van zich afgeworpen. Waterwijk speelde de eerste helft goed, maar kwam na rust in de problemen", had FC Jeugd trainer André Hagen genoteerd.

Hij zag zijn ploeg in de beginfase overrompeld worden. Firgri Ghoudo schoot buiten bereik van doelman Özkan Yilmaz op de lat. Ook Ivo de Waai liet een goede mogelijkheid liggen. Dat deed even later Romano Kappert niet (0-1).

,,Na de drinkpauze die volgde kwam mijn ploeg iets beter in de wedstrijd. Mustafa Tirgil had twee keer pech bij mooie kansen."

In de tweede helft plaatste de FC Jeugd trainer een zich uitbetalende wissel. Hij bracht Kamal Hamdaoui in het veld.

,,Je zag dat het daarna aanvallend beter liep. Na wat kansjes kwamen we na een uur spelen op 1-1. Een duw in de rug van Mustafa Tirgil betekende een strafschop. Dan ga ik rustig zitten want vrijwel altijd is Özkan Yilmaz archief foto een zekerheid", glimlachte Hagen.

Ook deze keer liet Yilmaz zijn trainer en ploeg niet inde steek. De strafschop werd onberispelijk benut.

De gasten werden langzaam maar zeker teruggedrongen. Het was Kamal Hamdaoui die weer aan een rush begon. Zijn voorzet werd door Mustafa Tirgil binnen gegleden.

,,Waterwijk had het wel gehad. En strafschop na een handsbal werd door doelman Özkan Yilmaz onberispelijk in 3-1 omgezet. Drie belangrijke punten waren binnen. FC Jeugd doet nog steeds mee in de strijd om nacompetitievoetbal", besloot Hagen.

FC Jeugd neemt in de derde klasse de met Zwaluwen gedeelde vijfde plaats in. Een plaats bij de eerste vier ploegen lijkt noodzakelijk om het toetje te kunnen verzilveren.

Zondag 13 mei gaan de Edenaren op bezoek bij het ongenaakbaar bovenaan staande AFC Quick 1890.