Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Mega stunt Fortissimo

25 april 2018 om 00:16 Sport/sport Finaleweken 2018

[EDE[ Fortissimo heeft dinsdagavond de ongenaakbare koploper OVC '85 op een 3-4 nederlaag getrakteerd.

,,Ongelooflijk wat een teamprestatie is er geleverd. Ik ben heel trots op het team", opende Fortissimo trainer Paul Bremer.

Hij zag dat Fortissimo de eerste twintig minuten weggespeeld werd.

,,Je zag dat kampioensploeg OVC '85 veel klasse herbergt. In een echt fel duel nam OVC via Thijs van Gestel en Ampa van der Drift een 2-0 voorsprong. Dankzij goede reddingen van Dennis van Bruxvoort bleef het daarbij", had de trainer gezien.

Maar Fortissimo dat graag de nacompetitie wil halen kwam in de eerste helft op 2-1.

,,Een goede individuele actie van Jip van de Peppel werd door Chris Sangi archieffoto aan de bal afgerond. Dat is toch lekkerder rusten", ging Bremer verder.

STRAFSCHOPPEN In de tweede helft waren beslisten drie strafschoppen de wedstrijd.

,,En alle drie waren ze terecht. Misschien hadden wij er zelfs nog een verdiend. De 2-2 kwam nadat Jordi Vink de snelle Roy Bijsterveld wegstuurde. De keeper haalde Roy onderuit. Anass el Hassnaoui was koelbloedig."

Ook de thuisclub kreeg een twee minuten later een strafschop. Davey van der Weiden maakte een overtreding en ook nu was de scheidsrechter onverbiddelijk.  De 3-2 was van OVC'85 topscorer Vincent van Weelden.

,,Ik stond toen al achter de afrastering. Even daarvoor was Roy Bijsterveld onderuit gehaald en gaf de scheidsrechter de strafschop niet. Ik reageerde, maar dat moet ik niet doen", aldus 'zondaar' Bremer.

Fortissimo kreeg niet veel later wel een strafschop na een overtreding op Anass el Hassnaoui. Hij benutte de terechte strafschop zelf : 3-3.

,,Het werd twee minuten voor tijd nog mooier. Jordi Vink die van zeker 35 meter scoorde : 3-4. Het werd wat grimmiger en enige smet op een mooie avond was dat Roy Bijsterveld werd weggezonden. Maar de drie punten, een bonus tegen een kampioensploeg die moeiteloos in de derde klasse mee kan, was binnen", besloot Paul Bremer.