Van Gent Finaleweken: Blauw Geel '55 verspeelt twee dure punten

28 april 2018 om 17:54 Sport/sport Finaleweken 2018

EDE Blauw Geel '55 heeft het bezoekende VSCO '61 een 2-2 gelijkspel moeten toestaan.

Die remise kwam de gasten volledig toe. De thuisclub maakte een matte indruk. Ook werden sterkhouders als Simon Kooiman, Aziz Ballouk en Art Veldhuizen behoorlijk gemist.

Opvallend was wel het sterke spel van aanvaller Arvin van Beek die uiteindelijk de 2-2 op het scorebord bracht.

In de eerste helft kwamen de gasten goed uit de startblokken. In de tiende minuut kopte Dominique van de Grift de bal achter doelman Joshua van den Berkt. De doelman stond te ver voor zijn doel en maakte deze middag een niet al te sterke indruk.

Blauw Geel kreeg wel kansen maar de spitsen (Kamal Bendadi en Arvin van Beek, red) hadden het vizier niet scherp staan. Of werden wegens buitenspel afgevlagd. Scheidsrechter Meijer uit Nijmegen had met beide veel vlaggende assistenten toch veel moeite.

Na een half uur spelen leek VSCO'61 op 0-2 te komen. Maar na langdurig beraad met de Blauw Geel assistent-scheidsrechter werd het doelpunt afgekeurd door Meijer. De inworp van zeker 25 meter zou onderweg door geen enkele speler zijn aangeraakt", was na afloop de uitleg.

In de tweede helft kwam de thuisclub op 1-1. Het was de slimme Kamal Bendadi die uit de draai een klutsbal verzilverde: 1-1.

Lang duurde de vreugde niet, want Van de Grift (VSCO) strafte een defensieve blunder aan Blauw Geel zijde knap af: 1-2. Ook dit doelpunt werd het begin van een lange discussie over wel of geen buitenspel. Deze keer besliste de scheidsrechter in het voordeel van de schutter.

Nadat de thuisclub alle remmen los gooide was het Arvin van Beek die een pass van Kamal Bendadi onhoudbaar binnen schoof: 2-2.

In de slotseconde had aanvoerder Jeroen Berkhof (archieffoto) pech dat een miraculeuze draai, na een voorzet van Marcel van Bruksvoort net naast ging. De 3-2 zou gezien het spelbeeld misschien ook wel te veel van het goede zijn geweest.

Blauw Geel blijft in de tweede klasse een grote kanshebber op nacompetitievoetbal. De Edenaren bezetten de derde plaats met 43 punten. Drie meer dan het niet spelende AVW '66, dat volgende week inhaalt tegen Scherpenzeel.

Op 12 mei speelt Blauw Geel '55 de vrijwel zeker beslissende wedstrijd voor nacompetitievoetbal bij AVW '66.