Spannende ochtend voor de leerlingen van groep 4

20 november 2017 om 00:00 Sport

Op vrijdagochtend 17 november deden alle leerlingen van groep 4 van de Jan Hekmanschool, de Amstelschool en het kofschip in sporthal de Bindelwijk mee aan het scholenvolleybaltoernooi. Volleybalvereniging Ouderkerk en stichting Coherente hadden dit toernooi georganiseerd. Het toernooi begon met een warming-up. De kinderen lieten zien hoe snel ze konden rennen en kruipen, ook werd er gehuppeld en gezwaaid met de armen.

Na de warming-up begon de eerste wedstrijdronde. De groepen waren ingedeeld in poules en streden dus per wedstrijdronde tegen een ander team uit dezelfde poule. In totaal speelden de kinderen vijf wedstrijden. De eerste wedstrijd was even wennen. Wat waren de regels ook alweer? En wanneer moet je doordraaien? In de tweede ronde zag je dat de meeste teams meer gewend waren en dat het spel steeds vlotter verliep.

Alle teams deden ontzettend hun best om punten binnen te halen. Ondanks het competitie element zag je alle leerlingen genieten. Nadat alle wedstrijden gespeeld waren, was het tijd voor een pauze. De kinderen renden naar de tribune om wat te drinken en te eten. Een aantal kinderen waren al in een paar minuten klaar en kwamen weer vragen wanneer ze weer mochten volleyballen.

Na de pauze was het tijd voor de finales. De groepen speelden nu tegen een andere poule. Er werd fanatiek gespeeld. Bij de nummers één van de poules speelden twee teams van de Jan Hekmanschool tegen elkaar. Daarnaast speelde de andere nummers één, daar speelde nog een team van de Jan Hekmanschool tegen een team van de Amstelschool. Dit was een spannend potje. Team de Vissen van de Amstelschool stond in de laatste minuut gelijk tegen team Volley van de Jan Hekmanschool. Nadat de tijd om was moesten deze twee teams doorspelen totdat een team een punt had gemaakt. Uiteindelijk won team Volley en stroomden zij door naar de finale tegen de Super volleyballers. De troostfinale werd gespeeld door de Vissen tegen de weerwolven. Tijdens de finale moedigde alle andere leerlingen de teams aan. Er werd hard gejuicht en geschreeuwd. Uiteindelijk wonnen de super volleyballers de wedstrijd en nam de Jan Hekmanschool de wisselbeker van groep 4 mee naar huis.

Donderdag 23 november is het scholenvolleybaltoernooi voor de leerlingen van groep 5 en 6. Welke school neemt deze dag de wisselbeker mee?

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie