Sportiviteit in Ouderkerk aan de Amstel

15 februari 2018 om 00:00 Sport

Scholenvolleybaltoernooi voor groep 7 en 8

Voor de meeste leerlingen van de Ouderkerkse basisscholen het Kofschip, de Amstelschool en de Jan Hekmanschool was dit het derde scholenvolleybaltoernooi in sporthal de Bindelwijk. Hierdoor vonden de leerlingen het niet meer spannend om naar het toernooi te gaan. Een aantal leerlingen hadden wel zenuwen omdat ze graag hun titel wilde verdedigen.

Op donderdag 15 februari was het zover; het scholenvolleybaltoernooi voor de leerlingen van groep 7 en 8. Het toernooi was georganiseerd door Volleybalvereniging Ouderkerk en stichting Coherente. In de ochtend was het de beurt aan de leerlingen van groep 7. In de verschillende poules waren er een aantal teams die alle wedstrijden hadden gewonnen. In de halve finale stonden deze teams tegenover elkaar en ging de wedstrijd continue gelijk op. Uiteindelijk speelden De Guppy's tegen Gebakken Paula de finale. Na de tien minuten speeltijd stond het gelijk. In de drie minuten extra tijd won het team van de Amstelschool de Guppy's. Op de derde plaats eindigde team VC Jean-Ginaleden van de Jan Hekmanschool.

Puck, een leerling vanuit het team VC Jean-Ginaleden, liet weten het gezellig te vinden om tegen de andere scholen te spelen. Ook mochten zij zelf teams maken in de klas en koos zij een vriendin en twee jongens waar ze normaal niet zoveel mee omgaat. Puck vond dit een leuke gelegenheid om deze jongens wat beter te leren kennen. Ook vond Puck het leuk omdat het niet ging om het winnen maar met elkaar sporten. Als laatste had ze nog een idee voor volgend jaar: gemixte teams onder de scholen. Dus dat je samen met leerlingen van de andere scholen in een team speelt.

In de middag waren de leerlingen van groep 8 aan de beurt. Zij moesten de eerste bal passen. Dit is soms best lastig maar het werd ontzettend goed gedaan. Het niveau van groep 8 lag hoog en er werden veel rally's gespeeld. In de beide halve finales speelde een team van het Kofschip en een team van de Jan Hekmanschool. De teams van Het Kofschip wonnen beide halve finales waardoor zij tegen elkaar de finale speelden. Uiteindelijk ging Kofschip team 2 met de wisselbeker naar huis. Kofschip team 1 werd knap tweede. Het was een sportieve dag in de Bindelwijk. Zijn er leerlingen die vaker willen volleyballen? Ze zijn welkom bij Volleybal Vereniging Ouderkerk.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie